Siemens, Rusya’daki tüm varlıklarını sattı

Daha önce Rusya’dan ayrılma kararını Ukrayna’daki askeri operasyona tepki olarak verdiklerinin altını çizen Alman sanayi ve elektronik devi Siemens, Rusya’daki tüm finans ve kiralama (leasing) işini sattığını açıkladı. Şirket tarafından açıklanan mali raporda, Siemens

Siemens, Rusya’daki tüm varlıklarını sattı

Daha önce Rusya’dan ayrılma kararını Ukrayna’daki askeri operasyona tepki olarak verdiklerinin altını çizen Alman sanayi ve elektronik devi Siemens, Rusya’daki tüm finans ve kiralama (leasing) işini sattığını açıkladı.

Şirket tarafından açıklanan mali raporda, Siemens’in 2022 mali yılının dördüncü çeyreğinin sonunda (temmuz- eylül) Rusya’daki tüm finans ve leasing işini sattığı belirtilirken, 2022 mali yılının sonunda şirketin Rusya’daki faaliyetlerini sona erdirmesinden kaynaklanan kaybının net 647 milyon Euro olduğu ifade edildi.

Diğer yandan Rusya’daki endüstriyel faaliyetlerinin tamamen sona erdirilmesinin 2023 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşebileceği belirtilirken, daha önce konuşan şirketin Finans direktörü Ralf P. Thomas tarafından yapılan açıklamada, halihazırda Rusya’daki tüm endüstriyel faaliyetlerini sona erdirmek için düzenli bir süreci başlatma kararı alındığı aktarılmıştı.

Şirketin mali tablolarına göre Siemens, bu yılın ilk çeyreğinde Rusya karşıtı yaptırımları nedeniyle en az 600 milyon Euro kaybederken, Siemens’e bağlı 3 bin Rus çalışanın geleceği hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Mart ayında Rus Demiryolları (RJD) Başkanı Oleg Belozerov, Siemens’in Rusya’ya Sapsan yüksek hızlı tren tedarik sözleşmesini askıya aldığını belirtirken, RJD’nin sonuna kadar müzakerelere devam edip yaptırımları ihlal etmemek için seçenekler aradığını, ancak anlaşmanın mümkün olmadığını vurgulamıştı.

Bir gün önce basın açıklaması yayınlayan Rus Demiryolları (RJD), Rusya’dan ayrılma kararı alan Siemens’in şirketle aynı adı taşıyan ve Rusya’da faaliyet gösteren Siemens Mobility’nin Rus Demiryolları ile Moskova-St. Petersburg güzergahında hizmet veren Spasapn trenlerinin bakım ve onarımı için hizmet sözleşmelerini 13 Mayıs’tan itibaren sonlandırdığını açıkladı.

RJD, hizmet sözleşmelerinin özellikle Sapsan’a yedek parça, bakım ve onarımını içerdiğini ekledi.

Moskova-St.Petersburg arasında kullanılan Sapsan trenleriyle ilgili 1,1 milyar Euro değerinde 13 trenin satın alınması ve bakımı için sözleşme 2019 yılında imzalanırken, trenlerin Siemens’in yan kuruluşu Siemens Mobility ve Rus Sinara grubu tarafından Eylül 2022’den Temmuz 2023’e kadar ülkeye tedarik edilmesi gerekiyordu.

Mart ayında şirket, uluslararası teslimatları durdurduğunu açıklamış, öte yandan bakım ve onarım faaliyetlerinin yaptırımlara sıkı sıkıya bağlı olarak sürdürüleceğini belirtmişti.

Rusya gaz akışı için Siemens'i suçladı

 

Gazprom'dan Siemens’e suçlama

 

Siemens tarihinin en büyük siparişini aldı

 

Atlantia, Siemens’in trafik yönetimi şirketini satın alıyor

 

Siemens, Supplyframe'yi 700 milyon dolara satın alıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER