Sinop’ta hamsi sürpriz yaptı

Deniz suyu sıcaklığının artmasıyla sahile yakın bölgelere göç eden hamsi, Sinop'ta kıyı balıkçılarının ağlarına takılıyor.

Sinop’ta hamsi sürpriz yaptı

Deniz suyu sıcaklığının artmasıyla sahile yakın bölgelere göç eden hamsi, Sinop'ta kıyı balıkçılarının ağlarına takılıyor. Sinop'ta mevsimi olmamasına karşın kıyı balıkçıları göre avlanan ançuez tezgaha inmeden tükeniyor. Denizlerde av yasağı uygulaması nedeniyle balıkçılar kıyıda avlanmaya başladı. Mevsimi olmamasına karşın kıyıda hamsinin avlanması, hem balıkçıları ayrıca de vatandaşı sevindirdi. Kıyı balıkçılarının ağına takılan ançuez kısa sürede müşteri buluyor. Hamsinin kilosu 30 liradan satılıyor. Tezgahlarda keza kıyı balıkçıları kadar tutulan barbun ve mezgit gibi jurnal taze balıklar da yer alıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sinoplu balıkçı Olcay Karabulut, “Şimdi her zamanki olduğu gibi bu aylarda ançuez bekliyorduk. Allah'a şükürler olsun bu ayda hamsimiz geldi. Evet küçük balıkçılardan geliyor bu arada hamsimiz. 150-200 kasa değin geldi. Derhal 4-5 kilo hamsimiz geldi ve çok iri. Kilosu 30 liradan satılmaktadır. Takoz barbunyamız var. 50 liradan satılmaktadır” dedi.

Mustafa Usta
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER