Sokak Köpeklerini Beslediği İçin Köyden Kovulan Engelli Genç, 'Canlar'ı için Barınak Yaptı

Aksaray’da geçirdiği trafik kazasında sağ kolunu kullanamaz, sol bacağı da aksar hale gelen engelli genç, kendisini adadığı sokak köpeklerine bakıp beslediği için köy muhtarı tarafından köpekleriyle birlikte kovuldu.

Sokak Köpeklerini Beslediği İçin Köyden Kovulan Engelli Genç, 'Canlar'ı için Barınak Yaptı

Aksaray’da geçirdiği trafik kazasında sağ kolunu kullanamaz, sol bacağı da aksar hale gelen engelli genç, kendisini adadığı sokak köpeklerine bakıp beslediği için köy muhtarı tarafından köpekleriyle birlikte kovuldu. Köyün dışında kendi imkanları ve hayvanseverlerin desteğiyle barınak yapan genç, "Canlar" diye adlandırdığı köpeklerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

s-d48c19ee35d7b76aea3f4a2ebd1a6f330ac348
Aksaray’ın merkeze bağlı Babakonağı köyünde yaşayan Ramazan Kaplan (25), 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kullanamaz hale gelirken, sağ bacağında da aksaklıklar nedeniyle engelli kaldı.

“Köylü istemeyince köpekleriyle köyden kovuldu”

s-278e2718acfd62aa3d1f0e794374c39f95b08e
Bir süre iş arayan Ramazan Kaplan iş bulamayınca kendini çok büyük sevgisi olan sokak hayvanlarına adadı. 5-6 ay önce canlarına kendi evinin bahçesinde barınak yapmak isteyince köy halkının bir kısmında tepki alan Kaplan, muhtar tarafından köyden kovuldu. Bunun üzerine köyün 2,5 kilometre uzağında canlarına barınak yapan Kaplan, “5-6 ekmek alıp sokaktaki köpeklere veriyordum. Köpeklerin karnı doyunca, ‘Ne mutlu bize’ oluyordu. Bir iki tanesi hastalanıyordu, onları elimden geldiği kadar tek başıma götürüp yer kapatıyordum aç kalmasın diye. Köyde bakacaktım hayvanlara, köyde barınak yapacaktım istemediler, yapamadım. Hayvanlar için orada kendi tapulu yerimizde vardı, bahçe vardı. İlk başta bahçeye indirdim yuvaları. Orayı çevirecektim, kapı komşum istemedi. Köylü istemeyince kovdular yani, beni kovdular. Ben rahatsız olduğum için hiç uğraşmak istemedim kimseyle” dedi.

Canları için günlük 15 kilometre su ve yiyecek taşıyor

s-a1607448bb1dfb6a250e46ab51e1c30e5efc3c
Kaplan, “Ben buraya tel örgü getirdim. Tel örgüyü çevirince buradakiler, hayırseverler yardımcı oldu bana. Tel örgüyü çevirdik, güzelce barınak gibi bir şey yaptım. 2,5 kilometre yürüyerek gidiyorum, yürüyerek geliyorum buraya. Günlük 3 sefer gidip geliyorum. Gördüğünüz gibi suyu kovayla götürüyorum, getiriyorum. Hayvanlar, canlarımız aç kalmasın, susuz kalmasın. Allah herkesten razı olsun, hayırseverlerimizden. Hepsine çok teşekkür ederim. Onların katkısıyla, benim katkımla elimden geldiği kadar” diye konuştu.

Üşümesinler diye altlarına minder, üstlerine battaniye

s-9d3552874db26d74b166e236c15ee1a8716b4f
Canlarının her türlü ihtiyacını gideren Kaplan, “Minderleri altına seriyorum. Yorganları da üstüne seriyorum ki üşümesin canlarımız. Onları da Allah yarattı, bizi de Allah yarattı. Onların canını ancak Allah alır. Elimizden geldiği kadar değil daha fazlasını yapacağım. Şu anda 9 tane yavrum var, 5 tane de anacım var, yani 15’e yakın köpeğimiz var, 12’de yuvamız var. Canlarımıza sahip çıkalım. Ben kendim için hiçbir şey istemiyorum. Elimizden geldiği kadar bana yardımcı olurlarsa, bu canlar için yardımcı olurlarsa ben mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın canları için yaptığı barınaktan görüntüler

Kaplan'ın canları için yaptığı barınaktan görüntüler Kaplan'ın canları için yaptığı barınaktan görüntüler 604c9807a97baa452adddb89.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Bensu Narlı'yı Tabanca ile Öldüren Katil Çok Pişmanmış - Altaylı'dan 'Reform' Yorumu: 'Havalı Bir Başlık Bulmuşlar, Serdar Ortaç Şarkıları Gibi Keyifli Ama Manasız' - Nihat Hatipoğlu: 'Ramazan Geliyor, Algı Lazım'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER