Somali'de iki AB yetkilisine sınır dışı

Somali Dışişleri Bakanlığı tarafından Başsavcı Süleyman Mahmed Mohmud'un talebi üzerine Avrupa Birliği (AB) Kapasite Geliştirme Misyonu (EUCAP-S) yetkilisi iki kişiyle ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. Açıklamada, soruşturma sonucunda Mogadişu'daki bir hapishanedek.

Somali'de iki AB yetkilisine sınır dışı

Somali Dışişleri Bakanlığı tarafından Başsavcı Süleyman Mahmed Mohmud'un talebi üzerine Avrupa Birliği (AB) Kapasite Geliştirme Misyonu (EUCAP-S) yetkilisi iki kişiyle ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Açıklamada, soruşturma sonucunda Mogadişu'daki bir hapishanedeki tutukluların yasa dışı şekilde fotoğraflarını çekmekle suçlanan iki yetkilinin sınır dışı edildiği kaydedildi.

Diplomatik dokunulmazlıkları olduğu belirtilen ve sınır dışı edilen kişilerin, Polonya vatandaşı Jacek Jozef Ochman ile Almanya vatandaşı Ralf Bernhard Gehlig olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Milletin itibar ve şerefini zedelemek için güvenlik tesislerinde tutukluların fotoğraflarını gizlice çekmek suçtur." ifadesi kullanıldı.

Somali medyasına göre de iki AB yetkilisi, Somali sularında yasa dışı olarak balık tuttukları için tutuklanan yabancı balıkçıların fotoğrafını çekti.

1390 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

 

Norveç'te casusluk krizi: 15 Rus diplomat sınır dışı edilecek

 

Kanada, Hintli öğrencileri sınır dışı ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER