Son Dakika! ABD Başkanı Biden'ın 'Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum' sözlerine Rusya'dan yanıt: Yorum çok kötü, ilişkilerimizi gözden geçireceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

Son Dakika! ABD Başkanı Biden'ın 'Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum' sözlerine Rusya'dan yanıt: Yorum çok kötü, ilişkilerimizi gözden geçireceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine çok sert açıklamalarda bulunmuştu. Biden, ABC News'e verdiği röportajda sert bir şekilde Rusya ve Putin'i hedef almış, "Bence, Rusya'nın lideri Putin bir katil" demişti. ABD Başkanı Biden ayrıca, "Moskova, seçimlere karıştığı için bedel ödeyecek" ifadesinde bulunmuş, bunun ne olacağına ilişkin soruya ise ABD Başkanı, "Kısa süre içinde göreceksiniz" yanıtını vermişti.

"İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK"

Biden'ın bu sözlerine Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Biden'ın açıklamaları Rusya ile ilişki kurmak istemediğini gösteriyor. Biden'ın Putin'e dair sözleri teammül dışı ve çok kötü, ilişkimizi gözden geçireceğiz" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ayrıca, geri çağrılan Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile Putin'in yapılan açıklamalar hakkında görüşme planı olmadığını söyledi.

"DİYALOG SAYGIDAN OLDUKÇA UZAK"

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan gelen açıklamada "ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington'un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor. Amerikan yönetiminin bu tavrı, acil sorunlara karşı çözüm bulmak için eşit ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloga uzak" ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ ZAHAROVA'DAN AÇIKLAMA

Washinton ile Moskova hattında gerileme yol açan ABD Başkanı Biden'ın sözleri üzerine Moskova yönetimi, ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov'u istişarelerde bulunmak üzere Rusya'ya çağırdığını duyurdu. Açıklama, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova açıklamada, "Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılacağını ve nereye taşınacağını analiz etmek üzere istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya çağırıldı" ifadelerini kullandı.

"YALAN, DEZENFORMASYON, DÜZMECE DİZGESİ"

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 16 Mart Salı günü, Rusya'nın ABD'deki 2020 başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştığı iddiasının yer aldığı bir rapor yayınladı. Kremlin ise rapor hakkında 'tamamen dayanaksız ve hiçbir kanıt içermiyor' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD istihbaratının açıkladığı rapora, "sıradaki yalan, dezenformasyon, düzmeceler dizgesi" şeklinde tepki gösterdi. ABD istihbaratının, ülkedeki seçimlere müdahale ettiği yönündeki suçlamaları Zaharova, Rossiya 24 televizyonuna değerlendirdi. Zaharova, "Sanki Amerikan gizli servisleri bu tür belgelerle varlıklarını ve faaliyetleri için tahsis edilen muazzam bütçeleri haklı çıkarmak istiyorlar gibi" dedi.

Amerikan istihbaratının birkaç yıldır, müdahale olasılığından endişe duyduğu, müdahale olduğu ya da planlandığını tespit ettiği yönünde 'aynı şeyleri tekrarlayıp durduğunu' anımsatan Zaharova, "Amerikan vergi mükellefinin ödediği parayla çoktandır şunu söylemeliydiler: 'Amerikalılar rahat uyuyun, biz sizi koruyoruz.' Bu yüzdendir bu rapor kabul edilmiyor; çünkü bu, sıradaki yalan, dezenformasyon, düzmeceler dizgesi" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! ABD Başkanı Biden'ın 'Putin'in bir katil olduğuna inanıyorum' sözlerine Rusya'dan yanıt: Yorum çok kötü, ilişkilerimizi gözden geçireceğiz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER