Son dakika! - Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzü ülkeyi ayağa kaldırdı

- Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzü ülkeyi ayağa kaldırdı BOGOTA - Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmesinin ardından Bogota'da yer alan askeri üs önünde protesto gerçekleştirildi.

Son dakika! - Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzü ülkeyi ayağa kaldırdı

- Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzü ülkeyi ayağa kaldırdı

BOGOTA - Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmesinin ardından Bogota'da yer alan askeri üs önünde protesto gerçekleştirildi.

Kolombiya'da 7 askerin, Risaralda bölgesinde Embera Chami yerli topluluğundan 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği ortaya çıktı. Yaşanan durum yerlilerin ve kadınların maruz kaldığı şiddeti her tarafta gündeme getirirken, ırk tepki nedeniyle sokağa döküldü. Askerlerin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki çocuğa takviye nedeniyle kadınlar, başkent Bogota'da bulunan Canton Norte askeri üssünün önünde protesto gerçekleştirdi. Orduyu protesto etmek için bir araya gelen kadınlar, tecavüzü gerçekleştiren askerlerin cezasız kalmamalarını seve seve askeri üs önünde slogan attı.

30 yıla dek hapis cezası

Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo, olaya karşın savcılık iddianamesinin bir an önce hazırlanmasın ve faillerin en kısa sürede mahkemeye çıkarılmasını istedi. 5. Kolordu komutanı Tümgeneral Luis Mauricio Ospina ise askerlerle ilgili protokollerin uygulandığını belirterek davanın askeri mahkemede görülmeyeceğini açıkladı. Ospina, Kolombiya ordusunun verilecek cezaları yakından takip edeceğini bildirdi. Yaşları 18 ila 22 aralarında değişen askerlerin, 30 yıla dek hapis cezası ile karşısında karşıya oldukları duyuruldu.

öte taraftan tecavüz olayı, 7 askerin itiraflarının ardındaki gün yüzüne çıktı. Yerel basına 22 Haziran'da yansıyan tecavüz olayının 8 Eylül 2019'da gerçekleştiği ve 7 Kolombiyalı askerin 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdığı ifade edildi. Laf konusu olaya karşın açıklama yapan yetkililer, askerlerin tecavüzü itiraf ettiklerini ve 30 yıla değin hapis cezası alabileceklerini açıklama etti.

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Güncel Haberler

Son dakika! - Kolombiya'da 7 askerin 13 yaşındaki çocuğa tecavüzü ülkeyi ayağa kaldırdı

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER