Son Kez Sahnede: Ferhan Şensoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından Ferhan Şensoy bugün son yolculuğuna uğurlandı.  Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos günü vefat eden Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlandı.Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti.

Son Kez Sahnede: Ferhan Şensoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından Ferhan Şensoy bugün son yolculuğuna uğurlandı.  s-0015091155f1edaafd17b1a7817102d6b3a588
Tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde 31 Ağustos günü vefat eden Ferhan Şensoy, son yolculuğuna uğurlandı.Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi’nde gerçekleşti. Şensoy’un cenazesi daha sonra Beyoğlu Ses Tiyatrosu’na getirildi.

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda kişinin katıldığı törede konuşan oyuncu Şevket Çoruh, Ferhan Şensoy ile bir anısını anlattı...
“Söyleyecek birçok şey var. Ortaoyuncular Ailesi’ne başsağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağolsun”

"Bilgeler ölmez. Var sayalım ölmedin"

s-06ecc1c11cc1f9d824ed0aa3989b763e84aa64
Tiyatrocu ve Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, “Ses Tiyatrosu’na hoş geldiniz. Bu tiyatroya her zaman değer verip doldurdunuz. Bu tiyatroya enkaz halinde geldik. Bu sahnenin üzerinde örülmüş bir duvar, bir film perdesi acayip filmler oynatılıyordu. O kadar iyi dostları vardı ki arkadaşları destek oldu. Her şeyini buraya yatırdı Ferhan… Çok güzel oyunlar oynadık. Çok güzel üç çocuğum var, Mert’in de babası her şeyinde emeği var… Gerçekten çok güzel bağları vardı çocuklarla… Yaşamayı bilmek doğmayı, bilmekle ölmeyi bilmenin arası… Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim. Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim. Ustam sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez… Var sayalım ölmedin!” ifadelerini kullandı.

"Ne söylesem eksik kalacak"

"Ne söylesem eksik kalacak""Ne söylesem eksik kalacak" Şensoy’un kızı Müjgan Ferhan Şensoy da, “Ne söylesem eksik kalacak. Küçükken babamın bu kadar sevilen bir insan olması bu sevgiyi paylaşmak zorlardı beni. Birkaç gündür ve şu anda burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak yüreğimi biraz olsun hafifletiyor. Bir insanın kendini ve tüm benliğiyle gerçekleştirmesi geride kalanlara bıraktığı en büyük öğreti bence” diye konuştu.Kızı Derya Şensoy ise üniversitedeyken babasına yazdığı şiiri okudu.Mert Baykal da, “Bilmiyorum ne söyleyeceğimi. Ferhan Abi diyordum ben babama. Ve bu bir noktadan sonra problem olmaya başladı, kızlar doğmak üzereydi. Bu evde bir mesele olmuş çünkü gelip konuştular benimle. Onu tanıdıkça anladım ki insanın iki babası da olabilirmiş. Ben bugün bir tanesini kaybettim. Benim bu babam Don Kişot’muş yel değirmenleriyle savaşırmış güle güle baba" dedi.

Cihat Tamer, tiyatro serüvenlerini anlatırken Türkiye'deki iktidarları da eleştirdi.

Cihat Taner: 70 Senedir Ülkeyi Din Bağımlıları Yönetiyor Ona Rağmen İnadına Tiyatro Yapıyoruz, Ferhan da Yaptı Cihat Taner, '70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı' dedi.

Ses Tiyatrosu'ndaki törenin ardından Şensoy'un cenazesi cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne getirildi.

s-db123891ee74c4f87d9d41bf930320de3a08e2
İkindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ferhan Şensoy'un naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER