Soruşturma Açılan Bildiriye İmza Atan Amiraller: 'Bizler Mavi Vatan İçin Hapis Yattık'

103 emekli amiralin Montrö'nün önemine vurgu yaptığı, cübbe ve sarıklı amiralin görüntülerini eleştirdiği bildiri hükümetin tepkisini çekti. Bildiriye imza atan amiraller ise anayasal haklarını kullandıklarını belirtti.Bildirinin imzacılarından emekli Tümamiral Cem Gürdeni.

Soruşturma Açılan Bildiriye İmza Atan Amiraller: 'Bizler Mavi Vatan İçin Hapis Yattık'

103 emekli amiralin Montrö'nün önemine vurgu yaptığı, cübbe ve sarıklı amiralin görüntülerini eleştirdiği bildiri hükümetin tepkisini çekti. Bildiriye imza atan amiraller ise anayasal haklarını kullandıklarını belirtti.

Bildirinin imzacılarından emekli Tümamiral Cem Gürdeniz "Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız. Bu son derece yumuşak metni, krize çekerek yanlış algılar yaratılması son derece yanlış" ifadelerini kullandı.

s-5aea9bdd2d7c9105a1a004fe0f3917aa57727d
'Emekli amiraller' bildirisindeki imzacılardan emekli Koramiral ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Atilla Kıyat gelen tepkilere ilişkin olarak, "Suçlayanlar utanç duyacak" açıklamasını yaptı.Kıyat Twiiter hesabından yaptığı paylaşımda, "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır." ifadesini kullandı. s-bb644d5fbabad8923f29b859fbae34f633d748

Bildiriye imza atan Emekli Amiral Mustafa Özbey de Fahrettin Altun'un açıklamalarına tepki göstererek "Okuduğunu anlamamış (!) İfade özgürlüğünün ne olduğunu ise, hiç bilmiyor ..." ifadelerini kullandı.

s-37a180c924e3757ca7ed9270a2cb58c186af93

Koramiral Kadir Sağdıç: Açıklama yapmak Anayasal hakkımız

s-a7c92229eb6bb90449ee2972d5c5b95240f677
Bildiride imzası bulunanlardan emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve Tümamiral Cem Gürdeniz OdaTV'ye konuştu.Bildiri hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin Emekli Koramiral Kadir Sağdıç yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak Anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık.”

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız

s-0f9b597831b3fa6f0c9c31d13f8076d1ca35d8
“Mavi Vatan” kavramını ortaya çıkaran emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise __“Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız. Bu son derece yumuşak metni, krize çekerek yanlış algılar yaratılması son derece yanlış” dedi.Son dönemde Montrö sözleşmesinin tartışmaya açılması ve Mehmet Sarı isimli bir generalin üniforması üzerine cübbe giyerek tarikat evinde fotoğraf vermesine ilişkin açıklama yaptıklarını anlatan Cem Gürdeniz, “Demokrasilerde insanlar fikirlerini özgürce ifade eder. Bu tip ayrıştırıcı girişimler yapılması, basit bir bilgilendirme notunu krize çekmenin kimseye yararı yoktur” diye konuştu

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da iktidarın açıklamalarına tepki göstererek şunları kaydetti

Bildiride ne vardı?

s-bf343d2b6cfe919cc46cb3ef0a7218e09da596
103 emekli amiral imzasıyla, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak ortak bir bildiri yayımlandı. Bildiride "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadeleri kullanıldı.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.

Ayrıca bakınız

103 Emekli Amiral Bildiri Yayınladı: 'Montrö Sözleşmesi'nin Tartışma Konusu Yapılmasından Kaçınılmalı' - Fahrettin Altun’dan Bildiri Yayınlayan Amirallere: 'Haddinizi Bilin' - AKP'nin 'Darbe Çağrışımlı' Dediği 'Emekli Amiraller Bildirisi' Hakkında Soruşturma!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER