Soruşturma Açıldı: Hastane Önünde Fenalaşan Vatandaş, Can Çekişerek Hayatını Kaybetti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir özel hastane önünde fenalaşarak yere yığılan Sebahattin Duru isimli vatandaş, dakikalarca can çekiştikten sonra hayatını kaybetti.

Soruşturma Açıldı: Hastane Önünde Fenalaşan Vatandaş, Can Çekişerek Hayatını Kaybetti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir özel hastane önünde fenalaşarak yere yığılan Sebahattin Duru isimli vatandaş, dakikalarca can çekiştikten sonra hayatını kaybetti. Otopside Duru'nun kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. İddiaya göre, olayı gören vatandaşlar hastaneye bildirdi ancak müdahale edilmedi. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Hastane yönetimi iddiaları yalanladı.  s-af23e55cc71b5f67fa426d81a4354f331f7e78
Olay, saat 06.30 sıralarında, Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde meydana geldi. Özel Merkez Hastanesi’nin önünde aniden fenalaşarak, yere yığılan Sebahattin Duru'yu görenler, hemen hastane görevlilerinden yardım istedi.  Görevliler, iddiaya göre, hastanede olmadığı için Duru'ya müdahalede bulunamayacaklarını söyledi. Çevredekiler, bu duruma tepki gösterirken, 112 Acil Servis'i arayarak, yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ambulansa alıp, müdahale ettiği Sebahattin Duru, yaşamını yitirdi. Bu anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada paylaşıldı. Tepki toplayan görüntülerde, çevredekilerin, fenalaşan Sebahattin Duru'yu kontrol ettiği ve bir kişinin de cep telefonuyla kayıt yaptığı görülüyor. Videoda ayrıca görüntüyü çeken kişi, hastanenin fenalaşan kişiyi kabul etmediğini söyleyerek, "Merkez Hastanesi dibindeyiz. İçeriden doktor çağırıyoruz, gelmiyor. Doktor, yetkisi olmadığını söylüyor. 10 dakika yatıyor. Gebze’nin merkezindeyiz, rezillik. Güvenlik de bakıyor, doktora söylüyoruz, ikisi de gelmiyor. 'Yetkimiz yok' denilerek, özel hastaneden kimse gelmiyor” dedi.

Soruşturma başlatıldı

s-bf327b341c77aea3ee67159de034037477b3b5
Sebahattin Duru'nun cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan ilk incelemeye göre, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenilen Duru'nun yakınlarının şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

"Çalışanlar hiç kaale almıyor"

s-cc9d6dc487761d580f31d5bc9e9338edd13ef4
Sebahattin Duru'nun oğlu hastaneye tepki gösterdi. Babasının hastane önünde can çekişerek ölmesi sonrası yaşadığı acıyı dile getiren 23 yaşındaki Samet Duru, babasının Samsun’dan dönerken Merkez Hastanesi’nin önünde rahatsızlanarak yere düştüğünü söyledi. Olayın kayıt altına alındığı videoda 3-4 kişinin hastane çalışanlarını çağırdığını söyleyen Duru, hastaneden şikayetçi olacağını kaydetti. Duru, “Çalışanlar hiç kaale almıyorlar. Güvenlik de onlarla alakalı hiçbir şey yapmıyor. Sonradan 112’den ambulans geliyor hastanenin kapısında. Sonra ambulansa biniyor. 10 metre ambulans gidiyor ve acilden girişi yapılıyor. Gelse ne yazar, gelmese ne yazar, yarım saat geçmiş. Rapora da ilkten 400-500 metre ileride et balık kurumunun karşısında düşüp kalıyor. Orada vatandaşlar 112 ambulansı arıyor. Ambulans Merkez Hastanesi’ne götürüyor. Orada tüm müdahalelere rağmen öldü diyorlar. Ben de şikayetçi olmak istiyorum dedim. Kalp krizi dediler. Ben kalp krizine inanmadım. Öğleden sonra internete ve sosyal medyaya bir video düştü. Videodan sonra ben Merkez Hastanesi çalışanlarından ve yöneticilerinden sonuna kadar şikayetçiyim. 2-3 tane şahidim var. Onları da dün onayladım. Savcılara, en yüksek mevkilere gideceğim” diye konuştu.

"Bir doktor elini değdirse kanım bu kadar sızlamayacak"

s-ff8fc06f977eaa802745da691667b3f7ecf436
Hastanenin önünden dahi geçemeyecek durumda olduğunu dile getiren Duru, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güvenlik kameralarını bize göstermiyorlar. Ben videonun tamamını istiyorum. Babam kavga mı etti, ne oldu. Bilen yok ve kanlar akıyor. Temiz çıktı. 4-5 ay sonra sonuçlar verilecekmiş. Sonuçta ölüm belli Merkez Hastanesi çalışanlarının ve idari binanın hatası. Ölebilir. Bir doktor elini değdirse hiçbir şey demeyeceğim. Ölüme çare yok. Kanım bu kadar sızlamayacak. Eğer bir dokunsa tamam bitti. Doktor camdan bakıyor. Orası boydan boya cam, duvar değil. Yani göz görüyor. Güvenlik kameraları da var. Hatta oranın güvenliği de ihbar edebilirdi. Ona rağmen beni kandırdılar. Öğleden sonra duydum ki videoyu şok oldum. Hatta polis emniyetinde de yanlış ifade var."

Hastaneden yalanlama: Gerekli aksiyon hemen alındı

s-841efdc58cce395819eb6d2c68197733e69af2
Özel Merkez Hastanesi, hastanenin fenalaşan kişiye müdahale edilmediği iddiaları üzerine yazılı açıklamada bulundu. Hastaneden yapılan açıklamada gerekli tüm müdahelenin yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
"Belirtilen tarihte sabaha karşı bir vatandaşımızın Özel Merkez Hastanesi acil servis kapısından giriş yaparak 'Acil hekiminiz var mı? Şurada bir adam ölmüş galiba bayağı da olmuş' demesi üzerine kısa süre içerisinde gerekli aksiyonu alınmış, bahse konu kişinin 112 ekibi ile Merkez Hastanesi acil servisine intikali sağlanmıştır. Acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta maalesef geri döndürülememiştir. İşbu konu ile ilgili gerekli soruşturma Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılmış olup, bu kasıtlı videoyu çeken kişinin yardım etmek yerine görüntüsünü kayda alması ve bunu hikayeleştirmeye çalışması insanlıktan uzak trajik bir tutumdur.Merkez Hastanesi bölgede 25 yıldan fazla süredir faaliyet gösteren, günde 500'den fazla kişinin güvenerek başvurduğu, şu ana kadar gerçekleştirdiği sadece doğum sayısı on binlerle ifade edilen bölge halkının sevgi ve saygısına mazhar olmuş bir sağlık kurumudur. Ülkemizin yaşadığı pandemi süresince üzerine düşen tüm görevleri de eksiksiz yapmıştır, yapmaktadır. Hastanemizi yalan yanlış beyanlarla suçlamaya çalışan kişilere karşı gerekli yasal başvurular yapılmıştır. Mütevaffanın acılı yakınlarına başsağlığı diler, bu denli hassas davranılmış bir vakada bu şekilde anılmanın derin üzüntüsüyle, konuyu bilgilerinize arz ederiz."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER