Sosyal medya devlerine savaş açıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD Başkanı Biden, nefret duygusuyla hareket edenlerin söyleyecek bir sözleri olamayacağını ifade ederek sosyal medya dokunulmazlığını bitirmek istediğini açıkça dile getiriyor. Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği zirvede Amerikalıları ı.

Sosyal medya devlerine savaş açıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Biden, nefret duygusuyla hareket edenlerin söyleyecek bir sözleri olamayacağını ifade ederek sosyal medya dokunulmazlığını bitirmek istediğini açıkça dile getiriyor.

Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği zirvede Amerikalıları ırkçılık ve aşırılığa karşı tavır almaya çağırdı ve Kongre'den sosyal medya şirketlerini nefret duygusu yaymaktan dolayı sorumlu tutmak için daha fazla önlem almaya davet etti.

Beyaz üstünlük yanlıları son sözü söyleyemeyecek

Reuters’tan Andrea Shalal ve Jarrett Renshaw’un haberine göre, Biden, iki partili yerel liderler, uzmanlar ve ırkçılık mağdurlarının katıldığı 'United We Stand' zirvesinde yaptığı konuşmada, “Beyaz üstünlük yanlıları, son sözü söylemeyecek” dedi. Biden, Amerika'nın uzun süredir azınlık gruplarına karşı, son yıllarda siyaset ve medya tarafından ‘çok fazla oksijen’ verilen bir ‘nefret hattı’ yaşadığını söyledi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Biden, “Haykırmaya devam etmemiz ve insanların bunun biz olmadığımızı bilmeleri çok önemli” şeklinde konuştu. Etkinlikte ayrıca, nefret temelli saldırılara maruz kalan topluluklar da anıldı. FBI geçen yıl yaptığı açıklamada, ABD'deki nefret suçlarının 2020 yılında son on iki yılın en yüksek seviyesine ulaştığını söylemişti.

Section 230’un iptali

Kongre'nin sosyal medya şirketlerini nefreti yaymaktan sorumlu tutmasını istediğini söylediği konuşmasında katılımcılar Biden'ı ayakta alkışladı. Biden, “Kongreyi sosyal medya şirketlerine yönelik özel dokunulmazlıktan kurtulmaya ve hepsine çok daha güçlü şeffaflık gereklilikleri getirmeye çağırıyorum” dedi.

Beyaz Saray, çevrimiçi şirketleri kullanıcılar tarafından yayınlanan içerikler üzerindeki sorumluluktan koruyan ve aynı zamanda teknoloji şirketlerine yönelik anti-tröst ve şeffaflık yaptırımlarının artırılmasını destekleyen bir yasa olan ve ‘Section 230’ olarak da bilinen ‘İletişim Ahlakı Yasası’nın iptalini istiyor.

Siyasi boyut

Beyaz Saray’ın bu çıkışının, Biden'ın Philadelphia'da yaptığı bir konuşmada aşırı Cumhuriyetçilerin demokrasi için bir tehdit olduğunu söylemesinden birkaç hafta sonra gerçekleşmesi, işin siyasi boyutunun da yabana atılmaması gerektiğini gösteriyor.

Cumhuriyetçilere yönelik konuşmasının ‘bölücü’ olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Biden, “Sessizlik suç ortaklığıdır, sessiz kalamayız” dedi. Biden, bunu gündeme getirenlerin ülkeyi bölmek istediklerini, kendilerinin ise bunu gündeme getirerek, bölünme ve ırkçılık yanlılarını susturmayı hedeflediklerini söyledi.

YouTube ve Microsoft’tan destek

Biden, konuşmasında, farklı azınlık grupları arasında bir köprü kurmak için hayırseverlerden 1 milyar dolarlık bir destek geldiğini ve eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton ve Gerald Ford'un vakıfları tarafından desteklenen bir girişimi duyurdu.

Birkaç büyük teknoloji şirketi de bu çağrıya katıldı. YouTube başkalarına zarar verme, bağış toplama veya işe alma konusunda başkalarını teşvik etmek amacıyla şiddet içeren eylemleri yücelten içerikleri kaldırarak şiddet içeren aşırılıkla mücadele çabalarını genişlettiğini söyledi.

Microsoft, şiddet içeren tehditleri tespit etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi araçlarının kullanımını genişlettiğini ve farklı gruplar arasındaki empati duygusunu artırmak için oyunları kullandığını ifade etti.

Biden: Trump destekçileri ABD demokrasisini tehdit ediyor

 

ABD Başkanı Biden’a sosyalist suçlaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER