Sosyal Medyada Linç Edilmişti: İstifa Eden İlahiyatçı Mustafa Öztürk'e Avrupa'dan Akademik Davet

Marmara Üniversitesi'nden istifa eden Prof.

Sosyal Medyada Linç Edilmişti: İstifa Eden İlahiyatçı Mustafa Öztürk'e Avrupa'dan Akademik Davet

Marmara Üniversitesi'nden istifa eden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, akademik çalışmalarını bir süreliğine yurtdışında sürdürme kararı aldığını açıkladı.

s-4f95eab94a79b96ff409e4c09d4e1b8b5b4d27
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Kur'an ayetlerinin mahiyetine ilişkin görüşleri nedeniyle hakkında başlatılan sosyal medya lincinin ardından Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Mustafa Öztürk, akademik hayatını Avrupa'da sürdürecek.

Üniversiteden davet aldı

s-448471456e903b89373d1f46fe0ea03cae7d11
Bir Batı ülkesindeki üniversiteden davet aldığını belirten Öztürk, doktora grubunun çalışmalarını koordine edeceğini söyledi.Kişisel YouTube kanalında Türkiye'deki akademi hayatıyla ilgili yorumlarını da yayınlayan Öztürk, akademisyen ve üniversite sayısının katlandığını ama dünyanın ilk 500 üniversitesi listesindeki Türkiye merkezli üniversite sayısının azaldığını belirtti.

"Doktorada dil şartı neden değişti?"

s-2c348000a7632b96a576741127608fd92bb29c
Üniversitede en kritik aşamanın doktora olduğunu ifade eden Öztürk, geçmişte doktora şartları için öngörülen yabancı dilin görece zor sınavlar olan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) ve sonrasında Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) ölçüldüğünü ama sonrasında bu durumun değiştiğini anlattı."Aşağıdan gelen yüksek lisansını yapmış kadroların yetersizlikleri o kadar arttı ki dil barajını geçemeyenlerin yığılmasını çözmek zorundalardı" diyen Öztürk, "YÖKDİL diye tabiri caizse 'uyduruk' diyebileceğimiz bir sınav konuldu. Yoldan geçen herkes yabancı dil sınavını vermiş oldu, doktoranın önü açıldı. Doktora bittikten sonra buyurun kürsüde hoca…" dedi.

Ayrıca bakınız

Linç Kültürü Nereye Gidiyor? Yapılanlar veya Yapılmayanlar Yüzünden Sosyal Medyada Çarmıha Gerilmenin Dozu İyice Artıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER