Soylu 'Çökmeye Çalıştılar' Demiş, Peker Reddetmişti: Köfteci Yusuf Olayında Neler Yaşandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soy­lu, Sedat Peker ve adamlarının Bursa'da “Köfteci Yusuf”un işyerlerine “çökmek istediklerini” bu konuda operasyon emrini de kendi­sinin verdiğini söyledi.

Soylu 'Çökmeye Çalıştılar' Demiş, Peker Reddetmişti: Köfteci Yusuf Olayında Neler Yaşandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soy­lu, Sedat Peker ve adamlarının Bursa'da “Köfteci Yusuf”un işyerlerine “çökmek istediklerini” bu konuda operasyon emrini de kendi­sinin verdiğini söyledi. Setad Peker ise bu iddiaları yalanladı. Peki Köfteci Yusuf olayında neler yaşandı?

s-b200c955d02a790a284a8c2ee2f2431ac2d176
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, ünlü köfteci Yusuf Akkaş'a, Af­yonkarahisar'da bulunan Et Entegre Tesisleri 35 milyon liraya satılmak istendi. Yusuf Akkaş ise 20 milyon lira verdi. Bu tesisi istedikleri fiyata alması için Akkaş üzerinde baskı kuruldu. Aradaki farkın çete tara­fından paylaşılacağı öne sürülüyor. Köfteci Yusuf Akkaş konuyu İçişleri Bakanı'na intikal ettirdi. Ardından da Bursa Emniyet Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Soruşturma aşamasında Sedat Peker adı sıkça geçmesine rağmen, sanıklar arasında Peker bulunmuyor.

s-244b458a5c0249b2a090852b8c9426d9103eea
2020 yılında Türkiye'den yasal yollarla yurtdışına çıkış yapmasından ve ilk iddianamenin hazırlamasından yakla­şık bir yıl sonra Peker hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2020/100197 numaralı dosya ile so­ruşturma başlatıldı. Sanıkların bazıları tutuklandı ancak halen bu soruştur­mada da tutuklu sanık kalmadı. So­nuçta, Peker hakkındaki soruşturma henüz iddianame aşamasına gelmedi.

Restoran zinciri sahibi Köfteci Yusuf Akkaş'ın avukatı Ali Uslu, 24 Aralık 2019 tarihli şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

s-944325be790764cf65d8e17bd30ea09abe514a
Sosyal medya üzerinden Sedat Pe­ker'in Köfteci Yusuf'un ortağı olduğu belirtildi. Ancak Peker, bunu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yalanladı, adını kullanarak Köfteci Yusuf'a yaklaşabilecek kişiler hakkın­da şikayette bulunmasını tavsiye etti. Kısa süre sonra köylüsü İsmail Gül, Yusuf Akkaş'a ulaşıp ‘Sedat Peker'in yakını olan kendisini gazeteci olarak tanıdığı Ahmet isimli şahsın Sedat Peker adına bir hediye teslim edece­ğini' söylemiş.(Yusuf Akkaş'ın ifadesinde geçen Sedat Peker tarafından hediye olarak gönderildiği söylenerek Ahmet Akay tarafından kendisine hediye tespih verilmesi yakınlık kurma, güven aşılamaya' yönelik örgütsel hareket tarzı olduğu değerlendiriliyor.) Yusuf Akkaş bu teklifi çok ciddiye almadı ve gazeteci olduğunu söyleyen kişiyle görüşmedi.Daha sonra İsmail Gül, gazeteci Ahmet'i yanına alarak Yusuf Ak­kaş'ın Yenişehir de bulunan fabrikası­na geldi. Ahmet, Sedat Peker in sela­mını iletip hediye olarak gönderdiğini söylediği tespihi verdi. Bu hediye verme işinden sonra Sedat Peker'in yakını olduğunu iddia eden ve hediye getiren Ahmet, İsmail Gül aracılığıyla randevu talep etmiş. Ancak bu görüş­me gerçekleşmemiştir. Daha sonra Ahmet, Yusuf Akkaş'ı telefonla ara­yıp ‘Bir hafta sonra Sedat Peker'in fabrikaya uğrayacağını' söyledi."

Pekerle facetime üzerinden görüştürüldü iddiası

s-bbc5b4d1e89628715e550b8057daf4941a4963
"Belirtilen tarihte Yenişehir'de ki fabrikaya Ahmet, kendisini Erhan Kılıç olarak tanıtan ve yanlarında koruma olarak bulunan kişilerle geldi. Erhan Kılıç, Ahmet Bey'le yaklaşık 2 saat konuştu. Peker'in uyuşturucuy­la, PKK ve PYD ile mücadelesini, Orhangazi ilçesinde kendilerinin hoşuna gitmeyecek şeklide hareket­lerde bulunan bir şahsın ayağından vurulduğunu anlattı. Doğrudan Yusuf Bey'e bir tehditte bulunulmadı ama konuşmalar tedirgin etti.Bu görüşme esnasında Erhan Kılıç'ın telefonu çaldı. Sedat Peker'in aradığını söyledi ve ortamda bulunan ve Sedat Peker adına geldiğini belirt­tikleri tüm örgüt üyeleri ayağa kalka­rak hazırola geçip mizansen yaptı. Kılıç, Yusuf Akkaş'a, ‘Seni birazdan Sedat Peker ile görüştüreceğim' dedi. Kendi telefonundan facetime uygula­ması üzerinden kendisini Sedat Peker olarak ta­nıtan bir şahıs ile kısa bir sesli gö­rüşme yaptırdı. Görüştüğü şahıs iyi dileklerde bu­lunduktan sonra telefonu kapattı. Gelen şahıslarda sorunsuz şekilde ayrıldı.”

Tesbihi almaya geldiler

s-2cdf2665ee359354dd7b07b9e119c7c95cd8c9
Avukat, daha sonra bu kişile­rin telefonla tacizleri sürdürdüğünü de şikayet dilekçesinde belirtti. Şüp­helilerin Cumhurbaşkanı'nın da adını kullandıklarını kaydeden Avukat, Erhan Kılıç'ın yine Yusuf Akkaş'ı arayıp “Yaptığınız şey hiç hoşumuza gitmedi, dostluk bitti, Reis'in gön­dermiş olduğu tespihi almaya geliyo­rum” dedi. Bu görüşmenin ardından Kılıç, adamlarıyla birlikte Akkaş'ın fabrikasına geldi. Tespih kendilerine iade edildi.Erhan Kılıç'ın Yusuf Akkaş'a iletilmek üzere, “Onun anasını sinkaf edeceğim, bizi çakal yerine koydu. Biz kendisi ile Karadağ'da iş yapma­yı teklif edecektik. 4,5 yıldır Sedat Peker'in adını kullanıyor. Bundan sonra dostluk bitti. Arkasında deği­liz” dedi. Kılıç, Yusuf Akkaş'ın ken­disini affettirmek için özür dilemek üzere Peker'in ofisine gidilmesini istedi ve suç duyurusuna olay şöyle yer aldı:
“Reis kabul eder ise Akkaş, onun elini öpecek. Bunu yapmaz ise Köfteci Yusuf şubelerine ‘domuz eti' sokar, ilçe tarım ve bakanlığı üzerinize salarız. Bu da yetmez bize yakın gruplar var. İki grubu şubenize yollarım silahlarla birbirlerine girer bu işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz. Göreceğiniz zararı siz kendiniz düşünün.”

Dosyada tutuklu kimse kalamdı

s-d4bb99575abe48ab70672b5a332ea2071f8321
Şüphelilerden Cengiz Var, örgüt yöneticilerinden Ahmet Akay'a telefonla Köfteci Yusuf'un bir şu­besinde olduğunu söyledi, organize şekilde kendi adamlarından müşteri gibi restoranın şubesine gelen kişile­rin sipariş verip domuz eti olduğunu söyleyerek kalkacaklarını, bu şekilde diğer müşteriler üzerinde algı oluştu­rup müştekiyi zarara uğratacakları, bunun planladıkları eylemin bir par­çası olduğunu belirtilen iddianamede şöyle denildi:“Telefon konuşmasında geçen Semih Çetinbaş'a, Erhan Kılıç tarafından ödenen para karşılığında ‘HürHaber' isimli, www.hurhaber. net. URL adresli sitede 26.12.2019 tarihli habere rastlanmış olup ekran görüntüsü dosya fezlekesinde mev­cuttur.”18 sanıklı bu davanın şu anda tu­tuklu şüphelisi kalmadı. 2 Haziran'da Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de ilk duruşma yapılacak. Faili Meçhul Cinayetlerden Uyuşturucu Ticaretine... Sedat Peker 7. Videoda Neler Anlattı? - 'Mini İnfaz Paketi' Geliyor: Küçük Çocuklu Anne Hapse Girmeyecek - Belçikalı Asker Ağır Silahları Alıp Kaçtı: Bir Camiyi Hedef Almayı Planladığı Açıklandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER