Soylu: 'İzin Almadan Yardım Toplamak, Yeni Devlet Oluşturmaya Çalışmak Demek'

İçişleri Bakanı Soylu, belediyelerin koronavirüs nedeniyle zorda kalan vatandaşlara yardım toplamasına ilişkin yaptığı açıklamada "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz demektir.

Soylu: 'İzin Almadan Yardım Toplamak, Yeni Devlet Oluşturmaya Çalışmak Demek'

İçişleri Bakanı Soylu, belediyelerin koronavirüs nedeniyle zorda kalan vatandaşlara yardım toplamasına ilişkin yaptığı açıklamada "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

s-228b0fd77cd55f35d438725598c75f25b0ab66
Vatandaşlar Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler yaşarken, belediyeler de nakit ve gıda desteği için yardım kampanyaları başlattı.Özellikle CHP'li üç büyükşehir belediyesinin yaptığı kampanyalar büyürken İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı ve belediyelerin Valilik izni olmadan yardım kampanyası düzenleyemeceğini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Belediyeler ve Büyükşehir kanununu işaret ederek bağış toplamak için önlerinde yasal bir engel olmadığını belirtti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin Vakıfbank'taki bağış hesaplarına İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası bloke konuldu. İki belediye de bu uygulamaya karşı dava açacağını bildirdi. Vakıfbank Yardım Hesaplarını Bloke Etmişti: İBB ve ABB Dava Açacak -

Soylu: "Ekrem İmamoğlu aradı, anlattım"

Soylu: "Ekrem İmamoğlu aradı, anlattım"Soylu: "Ekrem İmamoğlu aradı, anlattım" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ülke TV yayınında yardım toplayan CHP'li belediyeleri hedef aldı. Soylu, "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz." dedi.Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün aradığını söyledi. Soylu "Kendisine yarım saat anlattım. İki tane belediye başkanı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun geldiler, kendilerine de izah ettim. İller İdaresi Genel Müdürü de yanımdaydı. Bir belediyenin niçin yardım toplamak için izin alması gerektiğini kanunla beraber ifade ettim" dedi.

"Bağış ve yardım farklı"

Belediyelerin bağış alabileceğini belirten Soylu, "Belediyeler iki türlü bağış alabilir. Şartlı bağış ve şartsız bağış. Ama bu yardım değildir. Yardım toplamak ile bağışı ayıran 2860 sayılı kanunla 53935216 sayılı belediye kanunudur. Bu ikisini birbirinden ayırın"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER