Soylu'nun Suç Duyurusunda Bulunduğu Özışık, Gazetedeki Yazılarına 'Aklanıncaya Kadar' Ara Verdi

Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk iddiasıyla gündeme gelen Süleyman Özışık, Türkiye gazetesindeki yazılarına ara verdi.  Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in yayınladığı vide.

Soylu'nun Suç Duyurusunda Bulunduğu Özışık, Gazetedeki Yazılarına 'Aklanıncaya Kadar' Ara Verdi

Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk iddiasıyla gündeme gelen Süleyman Özışık, Türkiye gazetesindeki yazılarına ara verdi. 

s-e25e81a32c408079db986f017c783f683d7c36
Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker'in yayınladığı video sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, "aklanıncaya kadar yazılarına ara verdiğini" söyledi.Kendisini 'yol ortasında çıkan bir çatışma sonucu seken kurşunun isabet ettiği alakasız adam gibi' hissettiğini belirten Özışık, "Tamamen gazetecilik refleksiyle bir yıl araştırdığım ve araştırdığımı da devlet kademesine bilgi alma amacıyla bildirdiğim DHKP-C ve FETÖ konulu iki dosyanın sonuçlarının ta buraya uzayacağı aklımın ucundan bile geçmedi" dedi.

"Başınızı yere eğeceğiniz hiçbir şey yapmadım"

s-7c8bee68a0416abee10a3630243973cd4c3888
Gazeteci olarak haber konusu olan herkesle konuştuğunu ve bugün olsa yine konuşacağını belirten Özışık, "Ama konuştuğum hiç kimse ile “ticari, istihbari ve gayri hukuki veya gayrı ahlaki” bir ilişkim olmadı. Buna Allah'ım şahittir!... Hınç, nefret ve garez duyguları ile saldıranların ne dediği umurumda değil. Ama bugüne kadar bana inanan, güvenen ve söylediğim söze itibar eden herkesin şunu bilmesini istiyorum. Ben sizin başınızı yere eğeceğiniz hiçbir şey yapmadım. Sizi utandıracak, “Sen de mi” dedirtecek hiçbir işin içinde olmadım" ifadelerini kullandı. Soylu'nun kendisi ve kardeşi Hadi Özışık hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Özışık, Üzerimde oluşan böyle bir şaibe varken köşe yazarlığına devam etmeyi onurum kabul etmiyor. Bu nedenle; bana inanmalarına, arkamda durmalarına ve 'Yazılarına devam et' demelerine rağmen gazetem 'Türkiye'nin yönetiminden müsaade istedim" dedi.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Soylu, Hadi ve Süleyman Özışık Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Gazeteci Hadi Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasında "arabulucu" olduğu iddiasını yalanlamıştı. Bunun üzerine Sedat Peker, Hadi Özışık ile yaptığı iki görüşmenin video kaydını yayınlamıştı. Görüşmede Hadi Özışık'ın İçişleri Bakanı Soylu ile görüşenin kardeşi Süleyman Özışık olduğunu söylediği görülmüştü.İçişleri Bakanı Soylu, "arabuluculuk" iddialarını yalanlamış ve Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.Soylu Süleyman Özışık ile en son geçtiğimiz yıl haziran ayında görüştüğünü söylemiş ancak eylül ayında TGRT'de birlikte programa çıktıları ortaya çıkmıştı.Öte yandan Hadi Özışık'ın TV100'le ilişiği kesilmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER