Soylu'nun Suç Duyurusunda Bulunduğu Samsunspor Başkanı: 'Yanlış Anlaşıldım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsunspor Futbol Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Yüksel Yıldırım ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Soylu'nun Suç Duyurusunda Bulunduğu Samsunspor Başkanı: 'Yanlış Anlaşıldım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsunspor Futbol Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Yüksel Yıldırım ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. s-6097b8ded92abfedc735ca1fec69110f124bf2
Anadolu Ajansı'nın haberine göre bakan; şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, bir grup Adana Demirsporlu taraftarın maç öncesi stada gitmesi hakkında açıklama yapmıştı.

s-2070dc8239a91554c74988a4351527e77b765f

"Neden Adana Demirsporlular her yere rahat rahat giriyor?"

Samsunspor Başkanı: Ben Stada Taraftarımı Alamıyorum, Adana Demirspor Her Yere Alıyor, Soylu'nun Oğlu Dediler - Samsunspor başkanı şunları söylemişti: “Dedim ki, ben stada taraftarımı alamıyorum, polis izin vermiyor. Benim taraftarım Türk vatandaşı değil mi Samsunlular? Neden Adana Demirsporlular her yere rahat rahat giriyor? ‘Süleyman Soylu’nun oğlu’ dediler. Bunlar açık açık söylendi. Emniyet müdürü onların karşısında önlerini ilikliyor dediler. Ben de ‘Tamam o zaman’ dedim, Türk futbolu bitmiş demek ki.”

Yıldırım: Sözlerim yanlış anlaşıldı

s-42ac6b0c9665ddb6a6ca2204edef4b5860ad28
Yüksel Yıldırım, yaptığı yazılı açıklama ile Soylu hakkında söylediği sözlere açıklık getirdi ve yanlış anlaşıldığını söyledi.Yıldırım tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle:“Samsunspor olarak şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz TFF 1. Lig’de pandemi yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili bir şekilde müsabakalara çıkmasına karşılık, Samsunsporumuzun müsabakalarına hiçbir şekilde seyirci alamayışımızın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşamaktayız. 30 Nisan 2021 tarihinde ani olarak katıldığım canlı yayında taraftarlarımızın maçlara gelememesinin üzüntüsü ve heyecanıyla basın mensuplarının sorduğu, ‘Maçlarımıza niçin rakip takımlar gibi seyirci alamıyoruz’ sorusu üzerine, diğer takımların oynadıkları müsabakalarda Sayın İçişleri Bakanımızın adının kullanılarak müsamaha gösterildiği hatta Adana Demirspor Kulübü Başkanının, Sayın İçişleri Bakanımızın manevi oğlu gibi görüldüğü, bu yüzden de yetkililerin bu hususlara göz yummuş olabileceği duyumlarını aldığımı belirterek, yanlış anlaşıldım. Pandemi yasakları sürecinde. Seyirci konusundaki olumsuzlukların önlenmesi amacıyla TFF’nin stadyumlara seyirci alınmaması konusunda yetkili mercilere yapmış olduğu yazılı tebligatlara rağmen bazı illerde gerekli önlemlerin alınmamış olması bizleri taraftarımız önünde zor duruma düşürmüştür. Benim amacım ve açıklamalarım Samsun ilimizde kurallara uyup da bazı illerde uyulmaması sonucu yaşadığımız mağduriyeti gündeme getirmek için yapılmıştır. Bütün ömrü terörle mücadele içinde geçen, ülkemizin birlik ve beraberliği adına gecesini gündüzüne katan Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirlerine sunarım.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER