Soylu, Türk-Kürt Meselesi Değil Demişti: Ailenin Yakınları Konya'daki Katliamın Arka Planını Anlattı

Geçtiğimiz günlerde Konya'da bir eve saldırı düzenlenmiş ve aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Soylu, Türk-Kürt Meselesi Değil Demişti: Ailenin Yakınları Konya'daki Katliamın Arka Planını Anlattı

Geçtiğimiz günlerde Konya'da bir eve saldırı düzenlenmiş ve aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetmişti. Medyanın da yakından takip ettiği konu ile ilgili olarak ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili olmadığını söylerken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "İlk bulgulara göre bu konunun etnik bir temele dayanmadığı konusunda tespitler var" demişti.

O olayın arka yüzünü ise, öldürülen Yaşar Dedeoğulları’nın kuzenlerinden Halis Boran, öldürülen Yaşar Dedeoğulları’nın kendisiyle bu konuda sürekli istişare halinde olduğunu belirterek, maruz kaldıkları ırkçı saldırıları da kendilerine anlattığını dile getirdi.

s-e8914d9b07f77b43c26e9612b7235a45be0d84

Irkçı saldırıların ilk olarak 15 yıl önce başladığını belirten Boran, “Bundan 15 yıl önce Veli adında birine işçi çalıştığı zaman, mola veriyorlar. Mola halinde radyoyu açıyorlar. Radyoda 5 tane askerin öldürüldüğü duyuruluyor. O arada Veli, Yaşar Dedeoğulları’na dönüp Kürtlere hakaret ediyor, küfür ediyor. Yaşar Dedeoğulları da diyor ki ‘Ben de Kürt’üm, neden küfür ediyorsun?’. Bir daha küfür ettiği zaman Yaşar Dedeoğulları buna müdahale ediyor, orada kavga çıkıyor. Millet araya giriyor, bunları ayırıyor. Husumet, o günden bugüne devam ediyor” dedi.

s-31028d1dbb4f707b2343e1925fafe604a5c4ac
Sonrasında Mayıs ayında Dedeoğulları ailesine yapılan ilk büyük saldırıyı anlatan Boran “Arife gecesi saat 10.00’da 60 kişilik bir grup Yaşar Dedeoğulları’nın evine saldırıda bulunuyor. Yaşar Dedeoğulları ve çocukları darp ediliyor. Metin Dedeoğulları, katledilen çocuk 1 hafta Meram Tıp Fakültesi’nde yattı. Bunların kolları, bacakları kırıldı. Genç kız ‘Ağabeyimi öldürmesinler’ diye elini kaldırıyor, bunun parmaklarını kırıyorlar. O kız de şimdi katledildi” diye anlattı. Kaynak: Artıgerçek

Katliamda, kaymakamlığın, emniyetin ve valiliğin ihmalleri olduğunu dile getiren Bora, şunları söyledi:

Katliamda, kaymakamlığın, emniyetin ve valiliğin ihmalleri olduğunu dile getiren Bora, şunları söyledi: Katliamda, kaymakamlığın, emniyetin ve valiliğin ihmalleri olduğunu dile getiren Bora, şunları söyledi: 6106f661b4347b6c6b80dbeb.jpg
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER