Suç Aletleri Mum: Denizli'de 2 Dolandırıcı Yeni Bir Sahte Para Yöntemiyle Yakalandı

Denizli’de iki kalpazan yaptıkları bir alışverişte sahte para kullandı.

Suç Aletleri Mum: Denizli'de 2 Dolandırıcı Yeni Bir Sahte Para Yöntemiyle Yakalandı

Denizli’de iki kalpazan yaptıkları bir alışverişte sahte para kullandı. Kimlikleri tespit edilen kalpazanlar kiraladıkları apartta yakalandı. Üzerlerinde çok sayıda sahte para çıktı. Şaşırtan olay ise şüphelilerin aynı seriden bastıkları sahte paraları mum kullanarak dokunulduğunda gerçek hissi uyandıran bir hale dönüştürdüklerinin belirlenmesi oldu.

s-b9018007cec544c85ac2eb552ec8a9cfd00d98
Dolandırıcılar ürettikleri sahte para ile dört ayrı dükkandan alışveriş yaptı. Paraların sahte olduğunun anlaşılması üzerine, şahıslar hakkında inceleme başlatıldı ve şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile şüphelilerin kaldığı aparta operasyon gerçekleştirdi. İki kişi gözaltına alındı.

Gerçek hissi uyandırıyor

s-ee431da6dc90ba746a92c2b1b03602ccbf240e
Şüphelilerin üzerlerinde ve kiraladıkları apartta yapılan aramada 35 adet sahte 100 liralık banknot, 18 adet 50 liralık banknota rastlandı. Sahte paraların ikisinin mum kullanılarak dokusunun değiştirilmek istendiği ve gerçek izlemini verilmeye çalışıldığı tespit edildi. Olay yerinde bu amaçla kullanılan mumlar da ele geçirildi. Polis sahte paraların aynı seriden basıldığını tespit etti. Mum kullanılan paraların dokunulduğunda orijinal hissi uyandırdığı görüldü.

Denizli polisi paralara dikkat edin dedi

s-5652a1f593dc654e49e93e492b92d02b39eb1f
Yakalanan iki kişi 'Parada Sahtecilik' suçlaması ile adli makamlara teslim edildi, haklarında işlem yapıldı. Vatandaşları uyaran bir açıklama yapan Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sahte para sürmek isteyen şahısların bayram telaşını fırsat olarak kullanabileceği hatırlatıldı, "Tanımadığınız kişilerden aldığınız paralara dikkat edin. Paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol edin. Farklı açılardan bakıldığında renk değiştiren ve paranın ortasında yer alan şeridi kontrol edin. Parayı ışığa tuttuğunuzda Atatürk görselinin olup olmadığını kontrol edin. Şüpheli durumlarda lütfen 112 ihbar hattı aracılığı ile polise ulaşın" ifadelerine yer verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER