Suç Duyurusunda Bulunuldu Ama! Sakarya'da Bir Çöplükte 17 Köpek Ölüsü Bulundu

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sokak hayvanlarını beslemek için çöplüğe giden hayvanseverler, açılan bir çukurda 17 köpek ölüsü buldu.

Suç Duyurusunda Bulunuldu Ama! Sakarya'da Bir Çöplükte 17 Köpek Ölüsü Bulundu

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sokak hayvanlarını beslemek için çöplüğe giden hayvanseverler, açılan bir çukurda 17 köpek ölüsü buldu. Sakarya Barosu, olayla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

s-18ede021abe4dffa645bd7bde2b63338c508d2
Sakarya'nın Kocaali ilçesinde dün sokak hayvanlarını beslemek için Kocaali Belediyesi'ne ait atık terfi istasyonu yakınına giden hayvanseverler, bölgede besleme yaptığı sırada çöp yığınları içinde açılmış çukurda 16 ölü köpek olduğunu fark etti. Ayrıca hayvanseverler çukurun üzerinde başına poşet geçirilmiş başka bir ölü köpek buldu.

Görüntüler sonrası Sakarya Barosu olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

s-fa958bada2ed3c3c37331398ab5e0d5b4196a6
Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Zekiye Güneş Kılcı, "Videodan anladığımız kadarıyla bir kısım ölmüş hayvanlar belediye çöplüğüne atılmış. Öncelikle burası kim ve kimlerce yapılmış tespit edilmelidir. Şayet bu alan belediye ekiplerince kullanılmaktaysa, ekipler bu alanın işaretlenmesi kamu sağlığı ve bulaşıcı hastalık riskine karşı kireçlenmesi gibi bir kısım önlemlerin alınması gerekmektedir. Videoda boğulmuş bir köpek görülmektedir, bu köpeğin kimlerce öldürüldüğü ve oraya atıldığı araştırılmalıdır. Bu işi daha ciddi ele alınmadıkça, biz sahada mücadele eden hukukçulardan tecrübelerini yasal zemine oturtmamızı istemedikçe ve bu olaylar tamamen yerel yönetimlerin insafına bırakıldıkça benzer olaylara her gün yenileri eklenmeye devam edecektir" dedi.

Kocaali Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak henüz açıklama yapmadı.

s-24f16c131934b367730c385b040cf479abb455
Anne ve Oğul Koronavirüse Beraber Yakalandı: 1 Saat Arayla Hayatlarını Kaybettiler - Daha Fazla Turist İçin: Kapıkule'de Korona Testi Fiyatları Düşürüldü - Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'a Gülümsediği Fotoğraf Sebebiyle Yeni Kimlik Verilmemiş...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER