Süleyman Soylu Krizi: AKP, Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını Salı Günü Değerlendirecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partiler, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kamuoyunda tartışma yaratan video paylaşımlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın da araları.

Süleyman Soylu Krizi: AKP, Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını Salı Günü Değerlendirecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partiler, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kamuoyunda tartışma yaratan video paylaşımlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın da aralarında bulunduğu birçok ismi hedef alan video paylaşımlarını Meclis gündemine getirmeyi tartışıyor.

s-94ac2814f11b5bb3c58e3a9a6f0b2a0b5ec3ae
Fotoğraflar: AABBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın aktardığına göre AKP, Peker'in iddialarıyla ilgili olarak Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına gerek olup olmadığını, partinin Salı günü yapılacak grup yönetim kurulu toplantısında ele alacak.CHP ve İYİ Parti  ddiaların araştırılması için TBMM'de Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istiyor. MHP'de ise iddialar "Erdoğan'ı hedef alan bir operasyon" olarak yorumlanıyor.

AKP yönetimi Meclis araştırmasını gündemine aldı

s-5cd17545b2851197200f88e213a5c5b75d5174
Peker'in iddiaları ile ilgili muhalefetin gündeme getirdiği Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusu AKP'de de tartışılıyor. AKP'de ağırlıklı görüş, bu iddiaların yargı tarafından incelenmesi gerektiği yönünde. Ancak iktidar partisi, TBMM'nin denetim yollarının işletilmesi seçeneğini de gündeminde tutuyor.

Erdoğan'ın tutumu belirleyici olacak

s-7f825b53a54dc85af2a9cd5c3b8e95724bbbee
AKP yönetiminin Peker'in iddialarıyla ilgili izlenecek yöntem konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izleyeceği tutum belirleyici olacak.Parti kulislerinde de Erdoğan'ın gelecek hafta yapılması planlanan Meclis Grup Toplantısı'nda Peker'in iddiaları ile ilgili mesajlar vereceği beklentisi yüksek.Erdoğan'ın vereceği mesajlara göre de Meclis Araştırma Komisyonu kurulup kurulmayacağı konusundaki tavrın netleşmesi bekleniyor.AKP'li üst düzey bir yönetici, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerinin, parlamentodaki tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla Meclis gündemine getirilmesi gerektiğini, parti olarak da Salı günü grup yönetimi toplantısında bu konudaki tutumlarının netleşeceğini ifade etti.

Ayrıca bakınız

Süleyman Soylu, Sedat Peker'in Hakkındaki İddialarının Araştırılmasını İstedi - CHP'den Soylu'ya Sedat Peker Soruları: 'Bu Fotoğraflar Doğru mu? Sözlerinizin Arkasında mısınız?' - Soylu 'En Son Haziranda Görüştüm' Dediği Süleyman Özışık'la Eylülde Programa Çıkmış
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER