Süleyman Soylu'nun Şirketinin Geliri 7 Yılda 6 Kat Artmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin komisyon geliri 7 yılda 6 kat arttı.  Engin Sigorta, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu'nun.

Süleyman Soylu'nun Şirketinin Geliri 7 Yılda 6 Kat Artmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin komisyon geliri 7 yılda 6 kat arttı. 

s-12babf808d28fac6c4e57e9d939cfca045727f
Engin Sigorta, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu'nun ocak ayında kurduğu Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, Engin Sigorta'nın “Bazı büyük holdinglerle ve THY ile iş yaptığı” iddialarını hem gerçek dışı hem de mesleki kurallar açısından tutarsız ve mesnetsiz olduğu savunuldu.

"İftiralara karşı yasal haklarımızı kullanacağız"

s-fafe81542c2db5facc50bc7109614d7eb3d9de
"Atılan ve atılacak olan bu tür iftiralara karşı acentemiz, gerekli açıklamaları kamuoyu ile paylaşacak ve suç duyurularında bulunup yasal haklarını kullanacaktır" denilen açıklama şöyle:
"Geçtiğimiz günlerde, kurucumuz Sayın Süleyman Soylu üzerinden şirketimizle ilgili olarak gündeme getirilen 'Bazı büyük holdinglerle ve Türk Hava Yolları ile iş yaptığı' iddialarına ilişkin cevaplarımızı, Türkiye'deki 15 bin 800 sigorta acentesi içinde orta ölçekli bir acente olarak bu iddiaların hem gerçek dışı hem de mesleki kurallar açısından tutarsız ve mesnetsiz olduğunu ifade eden bir açıklamayı, kamuoyu ile paylaşmıştık.  Bu açıklamaya rağmen, 1996 yılından bu yana Gaziosmanpaşa'da faaliyet gösteren acentemizin, birtakım gündemlerin içine ısrarla çekilmek istendiğini, temelsiz ve hiçbir sağlıklı veriye dayanmayan birtakım iftiraların tekrar gündeme getirildiğini, üzülerek görmekteyiz.  Bu itibarla, geçtiğimiz günlerde bir basın yayın kuruluşu tarafından şirket kârlılığımız hakkında ortaya atılan ve ana muhalefet partisi Grup Başkan Vekili tarafından da gelişigüzel dile getirilen 'Süleyman Soylu AK Parti'ye girdiğinden beri 57 kat büyüdü' şeklindeki temelsiz iddiaya da belgeler ve doğru hesaplamalarla cevap vermek zarureti doğmuştur. Sigorta acentelerinin, ana şirket adına düzenledikleri poliçelerden elde ettikleri komisyon gelirleri haricinde herhangi bir gelirleri yoktur."

Gelirde 7 yılda 6 kat artış

s-4d06daff64cd6f533037f0890fe68a1e2b0e8d
Bakan Süleyman Soylu’nun şirketi Engin Sigorta’dan şirketi, 2013’ten 2020’ye kadar yıllara göre komisyon gelirlerini hem TL hem de dolar bazında paylaştı. Şirketin 7 yılda komisyon gelirinde yüzde 479,78 artış olduğu görüldü. 2013’te 1 milyon 14 bin 203 TL 66 kuruş komisyon geliri varken, 7 yılda neredeyse 6 kat büyüyerek 5 milyon 879 bin 406 TL 61 kuruşa ulaştığı ortaya çıktı. 

"Yeni şirketin ticari faaliyeti yok"

Engin Sigorta'dan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve oğlunun ocak ayında kurduğu yeni sigorta şirketi ile ilgili de bilgi paylaşıldı. Açıklamada, “esigortan.net adlı bir şirket kurulması ile ilgili olarak da halihazırda ticari herhangi bir faaliyet veya etkinlik söz konusu değildir” denildi.Soylu ve oğlunun ocak ayında kurduğu Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi'nin sermayesi 100 bin TL olarak belirlenmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER