Sunak, Çin Devlet Başkanı Şi ile sürpriz toplantı yapacak

Beş yıldır Çin devlet başkanı ile şahsen görüşen ilk İngiltere başbakanı olan Sunak, İngiltere'nin Çin'e yaklaşımını yeniden gözden geçiriyor. Downing Street, Sunak'ın İngiltere'nin Çin ile ilişkileri konusunda açık görüşlü olacağını, ancak İngiltere şansölyesi o.

Sunak, Çin Devlet Başkanı Şi ile sürpriz toplantı yapacak


Beş yıldır Çin devlet başkanı ile şahsen görüşen ilk İngiltere başbakanı olan Sunak, İngiltere'nin Çin'e yaklaşımını yeniden gözden geçiriyor.

Downing Street, Sunak'ın İngiltere'nin Çin ile ilişkileri konusunda açık görüşlü olacağını, ancak İngiltere şansölyesi olarak görev yaptığı süre boyunca dış politikaya öncelikle ekonomik bir mercekle baktığını söyledi.

Sunak ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çarşamba öğleden sonra dönemin başbakanı Theresa May ile Şubat 2018'den bu yana ilk kez yüz yüze yapılacak ikili görüşme için bir araya gelecek. Toplantı Downing Caddesi tarafından talep edildi. Sunak, "Bu ortak zorluklardan bazılarını denemek ve üstesinden gelmek için insanlarla ilişki kurmamız önemlidir" dedi.

ABD başkanı Joe Biden Pazartesi günü Xi ile bir araya geldi ve batılı liderler Çin'i Rusya ile giderek yakınlaşan ortaklığından geri çekmeye çalışırken "iletişimi sürdürme" konusunda anlaştılar.

Biden-Şi görüşmesi samimi geçti, şimdi Blinken Çin'e gidecek

 

G20 liderlerinin BRICS paniği

 

Afrika, G20'ye daimi üyelik talebinde bulundu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER