Süper Hücre Adım Adım Geliyor! Dolu ve Hortum Riski de Var

Meteoroloji uzmanları, bugün için Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu.

Süper Hücre Adım Adım Geliyor! Dolu ve Hortum Riski de Var

Meteoroloji uzmanları, bugün için Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu. Gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’da etkili olacağı tahmini yapılırken, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

s-434523d8f3b0891679079005ade0ace53ddcc5
İstanbul’da dün öğleden sonra bazı ilçelerde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültüsü eşliğinde başlayan yağmur sonrası özellikle Maslak’ta yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler birikinti yüzünden zaman zaman zorluklar yaşarken, buna bağlı olarak trafik yoğunluğu da yaşandı. Meteoroloji uzmanları bugün için ise Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu.

Dolu ve hortum riski de var

Uzmanlar, sağanağın doluya dönüşme riskinin olduğunu da belirtti. Karadeniz üzerinden gelecek şiddetli rüzgarın, özellikle Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de zaman zaman ‘fırtına’ seviyesine çıkabileceği, hortum olaylarının da yaşanabileceği uyarısında da bulundu.

Orhan Şen aşırı yağış alacak bölgeleri tek tek saydı

s-9e8eff46aef9fb18bca0a7a7e006478d5cf161
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, Twitter hesabından "İstanbul'da bügün (salı) de aşırı yağış tehdidi sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında aşırı yağış su baskınlarına neden olabilir. Aynı zamanda Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bolu dahil Batı Karadeniz'de aşırı yağış alacak bölgeler." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den uyarı

s-f6ddafabf2bb699552c296db3b87f53b21e872
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Adana, Mersin, Osmaniye, K. Maraş’ın batısı, Hatay kıyıları, Eskişehir, Ankara’nın kuzeybatı çevreleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Sezgin Baran Korkmaz Davasındaki 5 Kritik Nokta Ortaya Çıktı: Türkiye Davayı Takip Etmedi - Balkondan Tırmanarak Evine Giren Tacizciden Kaçtı: 'Yakalanması İçin İlla Ölmem mi Gerekiyor?' - Delta Varyantı ile İlgili Kapsamlı Araştırma: Orijinal Virüse Göre 8 Kat Daha Güçlü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER