Şüpheliyi 'Darp Eden' İşçiler Kovuldu: 14 Yaşındaki Çocuk 'Yemeksepeti Banabi Deposunda Taciz Edildi' İddiası

Yemeksepeti'ne ait Banabi deposunda iddiaya göre 14 yaşındaki bir çocuk taciz edildi.

Şüpheliyi 'Darp Eden' İşçiler Kovuldu: 14 Yaşındaki Çocuk 'Yemeksepeti Banabi Deposunda Taciz Edildi' İddiası

Yemeksepeti'ne ait Banabi deposunda iddiaya göre 14 yaşındaki bir çocuk taciz edildi. Küçük çocuğun maruz kaldığı istismarı diğer çalışanlarla paylaşması üzerine skandal ortaya çıktı. Olayı öğrenen üç işçi önce şüpheli ile konuştu ardından da şirketteki diğer birimlere durumu haber verdi. 

Yemeksepeti'nin açıklamasına göre tacizciyi darp eden üç işçinin işine son verildi. 

İstanbul Maltepe'de bulunan Yemeksepeti'nin sahibi olduğu Banabi deposunda, D.K. isimli çalışanın 14 yaşında bir çocuğu taciz ettiğini bilen üç çalışan işten atıldı.

s-03ab7c2719679d1f551fb278a0dc418ac2c9e3
Deponun bulunduğu mahallede yaşayan çocuk, 3 çalışanın yanına giderek yaşadığı tacizi anlattı. Çalışanlar durumu bölge sorumluları, müdürlere ve şeflerine iletti, sonrasında da kamera kayıtları incelendi.

Yaşananlara tanıklık eden ve işten çıkarılan işçilerden biri yaşananları anlattı

Yaşananlara tanıklık eden ve işten çıkarılan işçilerden biri yaşananları anlattı Yaşananlara tanıklık eden ve işten çıkarılan işçilerden biri yaşananları anlattı 5f3baa93e3f91df50e627872.jpg
Çalışanlar, süreci şöyle aktardı: "Biz olayı ortaya çıkardıktan sonra bize uzaklaştırma verdiler. Bu süre içinde bizi tekrar depoya çağırıp '25/2 madde'sinden işten çıkaracaklarını, sicilimize işlememesi için istifa etmemizi söylediler. Biz bu durumu kabul etmeyince hiçbir alacağımızın olmadığına dair kağıtlar imzalatmaya çalıştılar."Depo çalışanları olayı saklamak isteyen firmanın orada bulunmayan çalışanlara imza attırarak şahit göstermeye çalıştıklarını söyledi. Daha sonrasında firmanın ellerinde bulunan ses kayıtlarını ve videoları silmeleri için baskı yaptıklarını anlatan çalışanlar "Yaklaşık 2 bin kadın çalışanın bulunduğu bu firmada bu olay çözülmeden videoyu silmeyeceğim" diyerek karşılık verdiklerini söyledi.

Yemeksepeti iddialara ilişkin açıklama yaptı, üç işçinin işten çıkarıldığını doğruladı.

s-c40889de5e0c3b9a0ac2512013cea07ca12d2c
Yemeksepeti tarafından yapılan açıklamada "Kısa bir süre önce Yemeksepeti Banabi Maltepe depomuzda, çalışanlarımızdan birinin adının karıştığu taciz iddiası gündeme gelmiştir. İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. Aynı depoda farklı pozisyonlarda çalışan 3 işçi işleyişiyi ya da hukuki girişimleri beklemeden iddiaya adı karışan kişiyi şiddetli darp etmişlerdir." denildi.

Nevzat Aydın, taciz şüphelisinin işine son verildiğini duyurdu.

Aydın "Arkadaşlar, kısa bir süre önce Banabi Maltepe depomuzda çalışan bir kişi hakkında bazı üzücü iddialar olduğunu öğrendik. Bunu öğrenir öğrenmez adli mercileri derhal bilgilendirdik; bu kişiyi de işten çıkardık." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER