Sürek Avı Sona Erdi: ‘Brezilya’nın Escobar’ı Budabeşte’de Kahvaltıda Yakalandı

Albaylıktan uyuşturucu baronluğuna giden yol BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Sergio Roberto de Carvalho bir zamanlar Brezilya ordusunda özel operasyonlarda albaylığa kadar yükseldi.

Sürek Avı Sona Erdi: ‘Brezilya’nın Escobar’ı Budabeşte’de Kahvaltıda Yakalandı

Albaylıktan uyuşturucu baronluğuna giden yol

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Sergio Roberto de Carvalho bir zamanlar Brezilya ordusunda özel operasyonlarda albaylığa kadar yükseldi. Sonrasında mafya ilişkilerini kullanarak uyuşturucu kaçırmaya başlayan Carvalho’nun 2017-2021 yılları arasında dünya ülkelerine Latin Amerika kökenli 45 ton kokain gönderildiği tahmin ediliyor.

İspanya’da elden kaçtı

2020 yılında İspanya’da gözaltına alınan uyuşturucu kaçakçısı, sahte Surinam kimliği sayesinde kurtulmayı başardı. Brezilya yetkililerinin Carvalho’yu tespit etmesi sonrası tüm Avrupa’ya yayılan bir sürek avı başlatıldı.

Güney Amerika’nın tüm uyuşturucu trafiğini yönetiyordu

Interpool’ün başlattığı ve 'Operation Turf' adlı operasyonun detaylarına göre, Sergio Roberto de Carvalho, Güney Amerika’dan dünyaya yayılan uyuşturucu trafiğini yöneten isimdi.Operasyon kapsamında 163 konuta, 37 uçağa, 70 otomobile ve aramalarda ele geçen yüz milyonlarca Euro nakit paraya el konulmuş durumda.Ayrıca Carvalho’nun, uyuşturucu trafiğini yönetmek için hava yolu şirketi satın aldığı da ortaya çıktı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER