Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

Yapması kolay, yemesi şahane bir tarifimiz var! Evde kapış kapış yenecek kaymaklı irmik pastası favoriniz olacak! Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İr.

Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

Yapması kolay, yemesi şahane bir tarifimiz var! Evde kapış kapış yenecek kaymaklı irmik pastası favoriniz olacak! Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?Sütlü Tatlı Sevenlerin Gözdesi Olacak Bir Tarif Geliyor! Kaymaklı İrmik Pastası Nasıl Yapılır? KAYMAKLI İRMİK PASTASITabanı için:2 paket bisküvi7 YK tereyağı

Muhallebi için:

3/4 SB irmik3/4 SB toz şeker4 SB süt1 YK tereyağı1 TK vanilin1 paket kaymakBisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile karıştırdıktan sonra kalıp tabanına yayın. 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Bir tencerenin içerisine irmik, toz şeker ve sütü ekleyin, karıştırarak kaynatın. Koyu bir kıvam aldığında tereyağı, vanilin ve kaymağı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı ılıdığında bisküvili tabanın üzerine yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini dilerseniz çikolatalı sos ve Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER