Suudi Arabistan: 'Cami Hoparlörlerinin Sesi Halktan Gelen Şikayetler Nedeniyle Kısıldı'

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, cami hoparlörlerinin ses seviyesinin sınırlandırılması kararına yönelik eleştirilere yanıt verdi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Abdüllatif El Şeyh, ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması k.

Suudi Arabistan: 'Cami Hoparlörlerinin Sesi Halktan Gelen Şikayetler Nedeniyle Kısıldı'

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdüllatif El Şeyh, cami hoparlörlerinin ses seviyesinin sınırlandırılması kararına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

s-fca018422121fce92721b19b1a6278e548c89d
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Abdüllatif El Şeyh, ses seviyesinin, en yüksek düzeyin en fazla üçte biri olması kararını, halktan gelen şikayetler üzerine aldıklarını söyledi.El Şeyh, şikayet edenler arasında, çocuklarını uyutamadıklarını söyleyen anne ve babaların da bulunduğunu belirtti.Suudi bakan, devlet televizyonunda gösterilen bir videoda, namaz kılmak isteyenlerin ezanı beklemeleri gerekmediğini de vurguladı.

Ezan ve kametle sınırlandırıldı

s-62bb5287e60541ad1885449e7ce965d5c340d2
Kararı eleştirenleri "krallığın düşmanları" diye tanımlayan El Şeyh, yeni uygulamaya karşı çıkanları "ülkeyi karıştırmaya çalışmakla" suçladı.Suudi Arabistan'da İslami İşler Bakanlığı'nın son kararı uyarınca ayrıca cami hoparlörleri sadece ezan ve kamet okunması sırasında kullanılacak, bunun dışındaki durumlarda dışarıya ses verilmeyecek.

Veliaht Prensin reformları

s-70282f8ee179ab53fde166ed268edbffa705b1
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman daha önce ülkeyi liberalleştirme ve dinin kamusal alandaki rolünü az da olsa azaltmaya yönelik girişimlerde bulunmuştu.Ülkede bu kapsamda kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasak kaldırılmış, çok sayıda sosyal kısıtlama da gevşetilmişti.Ancak siyasal alanda yönetimin baskısı sürmüş, ifade özgürlüğünü savunan binlerce kişi de tutuklanmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER