Tabip Odası: 'Koronavirüsün Meslek Hastalığı Sayılması Talebi Reddedildi'

İzmir Tabip Odası, koronavirüsün "meslek hastalığı" sayılması için SGK'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıkladı.

Tabip Odası: 'Koronavirüsün Meslek Hastalığı Sayılması Talebi Reddedildi'

İzmir Tabip Odası, koronavirüsün "meslek hastalığı" sayılması için SGK'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini açıkladı. SGK'dan gelen yanıta tepki gösteren oda, taleplerim kabul edilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

s-efae1f7f96fcabde24b98b21a9a5ce07ffffbb
İzmir Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, bir işyeri hekiminin, pandemi sürecinde çalışanlara yoğun eğitim ve sağlık hizmeti vermesi sonrasında koronavirüse yakalandığı ve tedavisi sürecinde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Covid-19'dan yaşamını yitiren doktor için SGK'ya, "ölümün meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesi ve yakınlarına ölüm geliri bağlanması" isteğinde bulunulduğu ancak SGK'nın "Mesleki Bulaşıcı Hastalıklar Listesinde Covid-19 hastalığının olmadığı, bu nedenle hekimin ölümünün meslek hastalığı kabul edilmediği" yanıtı verildiği bildirildi.

"Sosyal hukuk devleti ilkesine aykırı"

s-fefc2b4f435eab209738826eeb90ed92876971
İzmir Tabip Odası, "Covid-19 olarak tanımlanan bir hastalığın henüz tarif edilmediği bir dönemdeki mevzuattan hareketle bu şekilde yanıt verilmesi hatalı ve traji-komik bir yaklaşımdır" diyerek tepki gösterdi.Oda, idarenin bir düzenleme yaparak sorunu çözmek yerine sağlık çalışanlarına engel çıkarmasının sosyal hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığını belirterek, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi istekleri kabul edilene kadar mesleki ve hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER