Tacizciyi Açığa Alan Bakanlık, Uzman Olarak Yeniden Göreve Başlatmış...

Taciz iddiasıyla çalıştığı kurumda bakanlık tarafından açığa alınan Erkoç, kariyer uzmanı yapılarak göreve geri döndü.

Tacizciyi Açığa Alan Bakanlık, Uzman Olarak Yeniden Göreve Başlatmış...

Taciz iddiasıyla çalıştığı kurumda bakanlık tarafından açığa alınan Erkoç, kariyer uzmanı yapılarak göreve geri döndü. Erkoç, birkaç gün sonra tekrar açığa alındı.

s-3a0a013a5a53d764f9e18bb8d77dbcc0e37ca3
BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölünmeden önceki dönemde Ankara İl Müdürlüğü yapan Bestami Erkoç’un bir kadını taciz ettikten sonra önce görevden uzaklaştırıldığı ve bu sırada kariyer uzmanı unvanı aldığı öğrenildi.2019 yılında Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç, çalıştığı kurumdaki bir kadını taciz ettiği iddiasıyla 25 Ocak 2019’da açığa alındı. Açığa alınan Erkoç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 16 Haziran 2020’de Kariyer Uzmanı olarak atandı. Erkoç kariyer uzmanı olarak birkaç gün görev yaptıktan sonra tekrar açığa alındı. Bakanlık kaynakları tarafından Bestami Erkoç’un maaşında bir değişiklik olmaması adına bu atamanın gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Ankara 34. Asliye Mahkemesi’nde 16 Haziran 2021 tarihinde görülen davada Erkoç, kadına yönelik kasıtlı cinsel saldırı suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

s-bae8b715be9d6fe93df9901752468ff3e7ab67
Erkoç’un kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanması nedeniyle cezasına 2 yıl 6 ay eklendi. Bestami Erkoç’un cezasına herhangi bir indirim uygulanmayacağına karar verilirken, cezası toplamda 7 yıl 6 ay olarak belirlendi. Erkoç bu kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı.Tacize uğrayan kadının beyanına göre Erkoç, Bakanlığın bir projesi olduğu ve bu bağlamda kendisinden hikâye kitabı yazmasını isteyerek buluşma talep etmişti. Görüşmenin mesai saatleri dışında bir dernekte yapıldığını aktaran kadın, dernekte sadece Bestami Erkoç ve kendisinin olduğunu aktarmıştı. Tacizin dernekte yaşandığı ve olaydan sonra kadının savcılığa verdiği ifadelerde konuya ilişkin ses kayıtlarının ve mesajların olduğu öğrenilmişti. Tunceli'de 80'den Fazla Kişi Sahte Evrakla Emekli Olmuş - Irak'ın Başkenti Bağdat'ta ABD Büyükelçiliğine Roketli Saldırı - New York'ta Çalışanlara Aşı Zorunluluğu Getirildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER