Tacizle Suçlanan Hasan Ali Toptaş'a Verilen Ödül Geri Alındı, Everest Yayınları Yollarını Ayırdı

Everest yayınları taciz suçlamalarıyla gündemde olan yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirdi. MTSO'dan yapılan açıklamada, ede.

Tacizle Suçlanan Hasan Ali Toptaş'a Verilen Ödül Geri Alındı, Everest Yayınları Yollarını Ayırdı

Everest yayınları taciz suçlamalarıyla gündemde olan yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirdi.

s-2a32d996a1d58dce0465305618bac4a4b75723
MTSO'dan yapılan açıklamada, edebiyata ilginin geliştirilmesi için 14 yıldır Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri'nin verildiği belirtildi.Ödülün, bu yıl Toptaş'a verileceğinin duyurulduğu kaydedilen açıklamada, "Bağımsız bir şekilde değerlendirme yapan Ödül Değerlendirme Kurulunca, 2020 yılı için ödülün Toptaş’a verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Toptaş hakkında çıkan taciz haberleri, tüm duyanları olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu nedenle Toptaş’a ödül verme kararını geri aldığımızı kamuoyuna duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

Everest yollarını ayırdı

s-2078d710a37193d5afa8b8cdf3b9ca6aa30c54
Hasan Ali Toptaş'ın kitaplarını basan Everest Yayınevi de taciz ve cinsel saldırı iddialarının ardından yazarla yollarını ayırma kararı aldı. Everest Yayınları'ndan yapılan açıklamada " Kamuoyuna, Yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla" ifadeleri kullanıldı.

TRT 2 Toptaş'ın konuk olduğu bölümü kaldırdı

s-29ae8e5f24834ba3f2076c270f4e273fde6c14
TRT2 kanalı da Doğan Hızlan tarafından sunulan ‘Karalama Defteri’ programının, sosyal medyada tacizleri ifşa edilen yazar Hasan Ali Toptaş’ın konuk olduğu bölümünü internet sayfasından kaldırdı.

İletişim Yayınları da tacizle suçlanan yazar Baro Abdo ile ilişiğini kesti

Çok sayıda kadının Hasan Ali Toptaş'ın tacizine uğradığını anlatmasının ardından edebiyat dünyasında peş peşe benzeri itiraflar gelmeye başlamıştı. Yazar Aslı Tohumcu da yazar Bora Abdo'nun tacizine uğradığını açıklamıştı.Bu gelişme üzerine İletişim Yayınları Bora Abdo ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Ne olmuştu?

Hasan Ali Toptaş'ın Kadınları Taciz Ettiğini İtiraf Etmesi ve "Eril Faillik" Kavramıyla Özür Dilemesi Sosyal Medyanın Gündeminde - Sosyal medyada aralarında tanınmış yazarların da olduğu çok sayıda kadın, yazar Hasan Ali Toptaş'ın taciz ve cinsel saldırısına uğradığını itiraf etmişti. Toptaş suçlamaları reddetmemiş ve özür dilemişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER