Talan Edilen Doğal Güzelliğin Ardından: Dipsiz Göl Soruşturmasında, 2 Müdür ve 1 Memur Açığa Alındı

Dipsiz Göl soruşturmasında define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı. Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviye.

Talan Edilen Doğal Güzelliğin Ardından: Dipsiz Göl Soruşturmasında, 2 Müdür ve 1 Memur Açığa Alındı

Dipsiz Göl soruşturmasında define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

s-f4e460a0f94659fe205fac4a4611fc9ba64aef
Gümüşhane merkeze 50 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte olan, manzarasıyla ilgi çeken Taşköprü Yaylası'ndaki kaynağı ve akarı olmayan Dipsiz Göl, 'define' söylentisi üzerine yapılan kazı ile yok olmuştu.

Detaylar için

Valilik Onaylı Kazı: Gümüşhane'deki Dipsiz Göl'ün Suyu, Define İddiası Üzerine Tahliye Edildi -

5 günlük çalışma sonrası yok olan gölde bir definenin de olmadığı ortaya çıkmıştı

Bir Hiç Uğruna Yok Oldu: Define Bulunamayan Dipsiz Göl'de Kazı Sonlandırıldı -

Soruşturma tamamlandı

s-0a25af2e51065d81f26ef8dd4ba9e4baed9cc5
DHA'da yer alan habere göre, kamuoyunda büyük tepkiye yol açan konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında müfettişler çalışma başlattı. Soruşturmada define kazısı için olumlu görüş bildiren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile Trabzon Müze Müdürlüğü görevlisi Yunus Ağa açığa alındı.

Savcılığa suç duyurusunda da bulunulacak

s-9a3edc1728d0f32c389ab6355cb1f2ddb04516
Bakanlık ve Valilik müfettişlerinin kazı izni veren görevlilerin ifadelerini alacağı, ihmali görülen görevliler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Ayrıca bakınız

Gümüşhane’deki Doğa Harikası Dipsiz Gölün Bir Hiç Uğruna Yok Edilmesine İnsanlar Tepkisiz Kalamadı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER