Taliban'dan ekonomik yaptırımlara karşılık AB ve ABD'ye sığınmacı tehdidi

Abd'nin ülkeden ayrılmasıyla Afganistan'da yönetimi kontrolü altına alan Taliban, çekilmenin ardından ilk kez ABD heyeti ile yüz yüze görüştü.

Taliban'dan ekonomik yaptırımlara karşılık AB ve ABD'ye sığınmacı tehdidi

Abd'nin ülkeden ayrılmasıyla Afganistan'da yönetimi kontrolü altına alan Taliban, çekilmenin ardından ilk kez ABD heyeti ile yüz yüze görüştü. Hafta sonu gerçekleşen Katar'ın başkenti Doha'daki görüşmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "ABD heyetinin Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptığı görüşmeler samimi, profesyonel ve olumlu geçti" demişti.

"AFGAN HÜKÜMETİ ZAYIFLARSA EKONOMİK GÖÇ TETİKLENİR"

AFP'nin haberine göre Afganistan'daki yeni Taliban hükümeti, herhangi bir ekonomik yaptırım veya güvenliklerinin baltalanma durumuna karşı ABD ve AB elçilerine tehditkar bir uyarıda bulundu. Taliban hükümetinin Dışişleri Bakanı olan Amir Khan Muttaqi, Batılı diplomatlarla konuşmasında Afgan hükümetini zayıflatmanın kimseye bir yararı olmayacağını çünkü bu durumun olumsuz etkilerinin dünyanın güvenliğine zarar vererek bir ekonomik göçü tetikleyeceği söyledi.

MEVCUT YAPTIRIMLARI SONA ERDİRME ÇAĞRISI

Sözcüsünün aktardığı açıklamaların devamında ise Muttaqi, "Dünya ülkelerini mevcut yaptırımları sona erdirmeye ve bankaların normal faaliyetlerine dönmelerine izin vermeye çağırıyoruz. Böylece hayır kurumları, kuruluşlar ve hükümet kendi rezervlerini ve uluslararası finansal yardımları kullanarak personellerine maaşlarını ödeyebilirler."

Taliban'dan ekonomik yaptırımlara karşılık AB ve ABD'ye sığınmacı tehdidiHaberler.com - Son Dakika Haberleri Emre İliksiz Haberler.com Haberler.com - Son Dakika Haberleri ABD, Türkiye'nin olası bir Suriye harekatına destek verecek mi? Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price konuştu

ABD, Türkiye'nin olası bir Suriye harekatına destek verecek mi? Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price konuştu

Eski ABD Başkanı Bill Clinton hastaneye kaldırıldı

Eski ABD Başkanı Bill Clinton hastaneye kaldırıldı

/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER