Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi

ABD önderliğindeki batı güçlerinin Afganistan'dan ayrılma sürecinin başlamasıyla birlikte ülkede etkisini artıran Taliban dün gece Kabil'e girdi.

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi

ABD önderliğindeki batı güçlerinin Afganistan'dan ayrılma sürecinin başlamasıyla birlikte ülkede etkisini artıran Taliban dün gece Kabil'e girdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçiren Taliban'ın devriyeleri şehirde dolaşmaya başladı.

HAVALİMANINA AKIN

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesi ve hükümet güçlerinin başkentten ayrılmasıyla Taliban kenti tümüyle kontrolüne almaya başladı. Taliban'a muhalif Afganistanlılar ise ülkeden ayrılmak için Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'na akın etti.

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi

BİRBİRLERİNİ EZDİLER

Ülkeden son gelen görüntüler ise dehşet verici… Havalimanını dolduran yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi. Uçağa giden merdiveni hıncahınç dolduran ve tehlike oluşturan Afganların, kaçmak için verdiği mücadele anbean kameraya yansıdı.

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi

ÜLKENİN ADI DEĞİŞİYOR

Taliban sözcüsü yeni bir Afganistan rejiminin kurulacağını ve Taliban'ın izole bir şekilde yaşamayacağını söyleyerek, "Barışçıl uluslararası ilişkiler" istediğini dile getirdi. Yapılan açıklamada Afganistan'ın adının değiştirileceği ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yeni ismin "Afganistan İslami Emirliği" olarak duyurulacağı belirtildi.

"KİMSEYE ZARAR VERMEK İSTEMİYORUZ"

Öte yandan ülkede yaşananların ardından Taliban'dan arka arkaya açıklamalar geldi. Taliban yetkilileri, "İstediğimiz şeye ulaştık, ülkemizin özgürlüğü ve halkımızın bağımsızlığı. Kimsenin bizim topraklarımızı hedef almasına izin vermeyeceğiz ve kimseye zarar vermek istemiyoruz" dedi.

Afganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerTaliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER