Taliban'ın girdiği başkent Kabil'de binlerce insan şehri terk etmek için sokaklara döküldü

Sabah saatlerinde Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi.

Taliban'ın girdiği başkent Kabil'de binlerce insan şehri terk etmek için sokaklara döküldü

Sabah saatlerinde Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi. Herhangi bir direnişle karşılaşmayan Taliban, hiçbir masumun kanını akıtmak istemediğini' belirterek, durumu barışçıl bir yolla sürdürmek istediğini söyledi.

BARIŞÇIL YOLLARA BAŞVURULACAK

Afganistan İçişleri Bakanlığı ise barışçıl yolla yönetimin devredilmesi için müzakereye girileceğini duyurdu. Şehirde güvenliği güvenlik güçleri sağlayacak.

ŞEHİRDE TRAFİK KİLİTLENDİ

Kabil'in de düşmesi üzerine şehirdeki binlerce sivil kenti terk etmek için harekete geçti. Sosyal medyada yer alan görüntülerde şehrin hemen hemen her sokağında trafiğin kilitlendiği görüldü.

Son Dakika: Afganistan'da 26 şehir merkezini ele geçiren Taliban, başkent Kabil'e girdiSon Dakika: Afganistan'da 26 şehir merkezini ele geçiren Taliban, başkent Kabil'e girdiSon Dakika: Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne bilgi vermesini istediSon Dakika: Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne bilgi vermesini istediSon Dakika! Sıfır noktasındaki birliklere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ördüğümüz duvarla giriş-çıkışları engelleyeceğizSon Dakika! Sıfır noktasındaki birliklere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ördüğümüz duvarla giriş-çıkışları engelleyeceğizABD, binlerce Afgan mülteciyi yerleştirmek için Katar'la anlaşmak üzereABD, binlerce Afgan mülteciyi yerleştirmek için Katar'la anlaşmak üzereTaliban üyelerinin General Raşit Dostum'um lüks villasını ele geçirdiği görüntüler ortaya çıktıTaliban üyelerinin General Raşit Dostum'um lüks villasını ele geçirdiği görüntüler ortaya çıktıSon Dakika: ABD, Kabil'deki büyükelçiliğini boşaltmaya başladıSon Dakika: ABD, Kabil'deki büyükelçiliğini boşaltmaya başladıTaliban, Afganistan'ın en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktıTaliban, Afganistan'ın en büyük hapishanesi Puli Çarhi'deki mahkumları serbest bıraktıAfganistan'da iktidarı devralmaya hazırlanan Taliban'dan yeni açıklama: Kadın haklarına saygı göstereceğizAfganistan'da iktidarı devralmaya hazırlanan Taliban'dan yeni açıklama: Kadın haklarına saygı göstereceğizTaliban'ın girdiği başkent Kabil'de binlerce insan şehri terk etmek için sokaklara döküldü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER