Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya hesabından Afganistan meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. "ABD, AFGANİSTAN ÜZERİNDE DENEY YAPIYOR"Ülkede oluşan durumun "şaşırtıcı" ve "gerçek" olduğunu kaydeden Zaharova, ABD'nin Afganistan üzerinde dene.

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, sosyal medya hesabından Afganistan meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD, AFGANİSTAN ÜZERİNDE DENEY YAPIYOR"

Ülkede oluşan durumun "şaşırtıcı" ve "gerçek" olduğunu kaydeden Zaharova, ABD'nin Afganistan üzerinde deney yaptığını ifade etti.

"DÜNYA, TARİHİ DENEYİN SONUCUNU DEHŞETLE İZLİYOR"

Zaharova, "Afganistan'da ABD'nin düşünce sürecinin sonucu olan iki gücün yüzleşmesi devam ediyor. Dünya, Washington'un tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor" değerlendirmesinde bulundu.

YÖNETİM TALİBAN'A DEVREDİLİYOR

Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, bu sabah saatlerinde başkent Kabil'e girdi. Bu haber sonrası peş peşe açıklamalar gelirken Afganistan İçişleri Bakanlığı, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiTaliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntülerTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER