Taliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntüler

ABD'nin Afganistan'dan apar topar çekilmesinin ardından Taliban'ın ülkedeki ilerleyişi yönetim değişikliğine kadar gitti.

Taliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntüler

ABD'nin Afganistan'dan apar topar çekilmesinin ardından Taliban'ın ülkedeki ilerleyişi yönetim değişikliğine kadar gitti. Taliban, ülkedeki tüm sınır kapılarını alırken, başkent Kabil'i de ele geçirdi. Hızlı ilerleyişin ardından Taliban komutanları Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da kontrolü ele alarak sarayın içine girdi.

Taliban liderliği, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! Bayrağı bile kaldırdılar

KABİL'DEKİ SARAY'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER GELDİ

Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı yaptıkları kareler de ortaya çıkan Taliban üyelerine ait yeni görüntüler çok geçmeden geldi. Saray'ın diğer bölümlerinde gezdikleri görülen Taliban üyelerinin, ilerleyen saatlerde iktidar geçidi yapmaları bekleniyor.

Taliban liderliği, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! Bayrağı bile kaldırdılar


AFGANİSTAN BAYRAĞINI KALDIRDILAR

Saray'dan gelen yeni görüntülerde Taliban liderlerinin de aralarında olduğu grubun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Afganistan İslam Cumhuriyeti bayrağını kaldırdığı anlar saniye saniye objektiflere yansıdı.

Taliban liderliği, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! Bayrağı bile kaldırdılar

GANİ: KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEMEDİM

Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın basılmasıyla birlikte Tacikistan'a giden Cumhurbaşkanı Eşref Gani'den de ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Gani, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün zor bir seçimle karşılaştım. Ya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girmek isteyen silahlı Taliban'ın karşısına çıkmalıydım ya da son yirmi yılımı korumaya adadığım aziz ülkemi terk etmeliydim. Taliban beni uzaklaştırmayı başardı, tüm Kabil'e ve Kabil halkına saldırmak için buradalar. Kan dökülmesini önlemek için en iyisinin ayrılmak olduğunu düşündüm"

Taliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiTaliban'dan kaçan yüzlerce Afgan, uçağa binebilmek için birbirini ezdiAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'dan kaçan Cumhurbaşkanı Gani'den ilk açıklama: Kan dökülmesini önlemek için ayrılmaya karar verdimAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorAfganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını Afganistan İslam Emirliği olarak değiştiriyorSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerSon Dakika: Taliban, Cumhurbaşkanlığı sarayında toplantı yaptı! İşte ilk görüntülerCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıCanlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan sunucu, hayatının şokunu yaşadıABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarABD'den Afganistan'a bin asker daha! Tahliyelerin güvenliği için kontrolü ele aldılarBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıBüyük kaçış başladı! Şehirden çıkmak isteyenler Kabil Havalimanı'nda adım atacak yer bırakmadıAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukAfganistan'ı kısa sürede ele geçiren Taliban şaşkın: Bu kadar çabuk beklemiyordukTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTürkiye için Afganistan'da kritik süreç! Taliban'ın yaklaşımı ve NATO müttefiklerinin durumu atacağımız adımda etkileyici olacakTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Rusya'dan dikkat çeken çıkış: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyorTaliban liderleri, Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda! İşte bayrağı da kaldırdıkları yeni görüntüler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER