Taliban, Raşid Dostum'un Şatafatlı Villasının Görüntülerini Paylaştı

Türkiye'ye yakınlığı ile tanınan Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum'un Özbekistan'a kaçtığı öne sürüldü. Taliban üyeleri Raşid Dostum'un şatafatlı evinin görüntülerini yayınladı. Raşid Dostum, en son bu yıl Türkiye’ye gelmişti.

Taliban, Raşid Dostum'un Şatafatlı Villasının Görüntülerini Paylaştı

Türkiye'ye yakınlığı ile tanınan Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum'un Özbekistan'a kaçtığı öne sürüldü. Taliban üyeleri Raşid Dostum'un şatafatlı evinin görüntülerini yayınladı.

s-98c36e03c6b00c8f163ea3bb1e90f829c003c7
Raşid Dostum, en son bu yıl Türkiye’ye gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dostum’u Vahdettin Köşkü’nde kabul etmişti. Taliban'ın dün Mezar-ı Şerif'i ele geçirmesinin ardından burada yaşayan ve ülkeyi "canı pahasına savunacağını" söyleyen Raşid Dostum'un ülkeyi terk ettiği öne sürüldü.

Özbekistan'a kaçtığı iddia edilen Dostum'un Taliban tarafından görüntülenen şatafatlı evi ise sosyal medyada tepki çekti.

Özbekistan'a kaçtığı iddia edilen Dostum'un Taliban tarafından görüntülenen şatafatlı evi ise sosyal medyada tepki çekti. Özbekistan'a kaçtığı iddia edilen Dostum'un Taliban tarafından görüntülenen şatafatlı evi ise sosyal medyada tepki çekti. 6118e7370adbfa11226c8528.jpg

Taliban militanları, Dostum'un villasında ellerinde silahlarla altın varaklı koltuklarda bağdaş kurup yemek yerken görüntülendi.

Taliban militanları, Dostum'un villasında ellerinde silahlarla altın varaklı koltuklarda bağdaş kurup yemek yerken görüntülendi. Taliban militanları, Dostum'un villasında ellerinde silahlarla altın varaklı koltuklarda bağdaş kurup yemek yerken görüntülendi.

Taliban'la mücadele sözü vermişti

s-922488d6432e7f0ff7b08bf8371ecce63c3da7
Sovyet işgalinden bu yana Taliban'la savaşan ve aynı zamanda eski cumhurbaşkanı yardımcısı Raşid Dostum ülkeye, Taliban'la mücadele amacıyla yaklaşık 10 gün önce Türkiye'den dönmüştü. Dostum, canları pahasına bile olsa Mezar-ı Şerif kentini Taliban'a karşı savunacaklarını söylemişti.Dostum, Afganistan'da çok sayıda insan hakları ihlali ve savaş suçuyla da suçlanan bir isimdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER