Tam Kapanmanın Açıklanmasının Hemen Ardından: Seyahat Bileti Satan Siteler Kilitlendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma kararı sonrasında, kısıtlamalar başlamadan şehirler arası seyahat etmek isteyenler, çevrimiçi seyahat bileti sitelerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com’un açıkla.

Tam Kapanmanın Açıklanmasının Hemen Ardından: Seyahat Bileti Satan Siteler Kilitlendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma kararı sonrasında, kısıtlamalar başlamadan şehirler arası seyahat etmek isteyenler, çevrimiçi seyahat bileti sitelerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

s-345a4e85e4515a1fea6b81e96ec87ce13e3961
Otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com’un açıklamasına göre perşembe akşamı kısıtlamalar başlamadan yolculuklarını yapmak isteyenler seyahat bileti sitelerine akın etti. Seyahat kısıtlaması kararının açıklandığı ilk saniyelerde obilet.com web sitesinde normalden dört kat fazla ziyaretçi geldiği, açıklamayı takip eden beşinci dakikada ise bu oranın yedi kata çıktığı belirtildi.

Siteler hizmet dışı kaldı

s-bec3be49598eaad9ef4c7b3eada5f5b23d1b6d
Açıklamada görüşlerine yer verilen obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, birçok seyahat bileti sitesinin ‘yoğunluğa dayanamayarak’ hizmet dışı kaldığını belirtti.

‘En yoğun günlerin iki katı seviyesinde’

s-4cccd42a6a952b85f3647438bb958497e8a647
Keleş, şunları kaydetti: 
“Kapasitemizin yüksek olması sayesinde hem web sitemiz, hem de mobil uygulamamız kanalıyla yolculara kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Özellikle çarşamba akşamına yönelik bilet satışlarında daha şimdiden büyük yoğunluk yaşanıyor. Çağrı merkezimize gelen arama sayısı da pandemi öncesi dönemdeki en yoğun günlerin iki katı seviyesine ulaşmış durumda. Biz de ekip olarak gece vardiyasındaki kapasitemizi hızlı bir şekilde artırarak çağrılara kısa süre içinde cevap vermeye çalışıyoruz.”

Biletlerin ekran görüntüsünü alın

s-597890a9f2fc52e7ee8aa35813d1b0b974c011
Keleş ayrıca 29 Nisan sonrasındaki dönemde seyahat izni alabilecek durumda olanların terminallere gidiş-dönüşlerde sokağa çıkma yasakları nedeniyle ceza almamaları için seyahatlere ilişkin izin belgelerinin yanı sıra, biletlerinin ekran görüntüsünü, SMS mesajlarını veya onaylı e-postalarını seyahat öncesinde, seyahat sırasında ve seyahat sonrası ikametlerine giderken mutlaka yanlarında bulundurmaları gerektiğini belirtti.Seyahat kısıtlamasında zorunlu hallerde Seyahat İzin Belgesi’nin Alo 199 ve e-Devlet üzerinden alınabileceğini dile getiren Keleş, şunları kaydetti: “Kısıtlama döneminde seyahat yapılabilmesi için özel izin belgesi alan vatandaşlarımız uçak, otobüs ve özel araçlarında seyahat edebilecekler. Vatandaşlarımıza, son dakika sefer değişiklik ve iptallerinden otomatik olarak haberdar edilmek, terminallere gidiş-dönüşlerde ceza almamak için elektronik bilet kayıtlarını ibraz edebilmek ve fiziksel teması en aza indirmek amacıyla biletlerini online kanallardan almalarını öneriyoruz.” Erdoğan Yeni Korona Önlemlerini Açıkladı: 29 Nisan 17 Mayıs Arası Tam Kapanma - İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası Güncellendi: İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ Zirvede - Kendisine İşkence Eden Kocasını Öldürmüştü: Melek İpek Tahliye Oldu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER