Tavşan yılı kutlaması kana bulandı

ABD'nin Los Angeles şehrinde binlerce kişinin katıldığı Ay Yeni Yılı kutlaması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi. Polis yetkilileri, 9 kişinin öldüğü saldırının Monterey Park’taki Garvey Bulvarı’ndaki bir iş yerinde gerçekleştiri.

Tavşan yılı kutlaması kana bulandı

ABD'nin Los Angeles şehrinde binlerce kişinin katıldığı Ay Yeni Yılı kutlaması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 9 kişi yaşamını yitirdi.

Polis yetkilileri, 9 kişinin öldüğü saldırının Monterey Park’taki Garvey Bulvarı’ndaki bir iş yerinde gerçekleştirildiğini ve saldırganın erkek olduğunu bildirdi.

Bölgede iş yeri bulunan Seung Won Choi, saldırıdan kaçan 3 kişinin içeri girerek ve kendisine kapıyı kilitlemesini söylediğini aktardı.

Choi, iş yerine sığınanların, saldırganın tüfek taşıdığını ve yedek mermilerinin bulunduğunu anlattığını kaydetti. Polis, saldırının detaylarına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Çin Yeni Yılı kutlaması

4000 yıllık bir gelenek olan Çin Yeni Yılı, ay takvimine göre kutlanıyor. İnanışa göre yıllara adını vermek için yarışan 12 hayvanın Çin kültüründe ilk tanrı olarak kabul edilen Jade Emperor’un davetine icabet ediş sıralarına göre yılların sırası belirlenmiştir. 2018’de Köpek Yılı’nı kutlayan Çinliler 2019 Şubat’ında ise Domuz Yılı’nı kutluyor. Domuz, Jade Emperor’un davetine uyuyakaldığı için en son icabet eden hayvan.

Bolluğun, bereketin, aile bağlarının ön planda olduğu Çin Yeni Yılı kutlamaları çok farklı ayrıntılara sahip. Örneğin kutlamaların ilk 5 günü evden çıkılmaması ve evde bulunulan tüm vaktin aile bireyleriyle birlikte geçirilmesi gerekiyor.

ABD'de saldırı! Ölü ve yaralılar var

 

ABD'de silahlı pusu: İki şerif yardımcısı öldü

 

ABD'de silahlı saldırı sonucu 3 kişi öldü

 

ABD'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER