TBB'den Hükümete Koronavirüs Uyarısı: 'Yanlış Politikalarda Israr Sosyal Cinayettir'

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye'de günlük en yüksek koronavirüs vaka ve Covid-19 can kaybı sayılarının açıklanması sonrası hükümeti uyardı. TTB açıklamasında, 'Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir' dedi.Toplumsal düzeyde bulaşıcılık önlenemedi.

TBB'den Hükümete Koronavirüs Uyarısı: 'Yanlış Politikalarda Israr Sosyal Cinayettir'

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye'de günlük en yüksek koronavirüs vaka ve Covid-19 can kaybı sayılarının açıklanması sonrası hükümeti uyardı.

TTB açıklamasında, 'Yanlış sağlık politikalarında ısrar, sosyal cinayettir' dedi.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut da geçen hafta Türkiye'de bu gidişle günlük vaka sayılarının 60 binlere ulaşacağı uyarısında bulunmuştu.Vedat Bulut, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada, virüsün üreme ve yayılma hızının da mutasyonla birlikte arttığını söylemişti.Bulut, "Vakalar 60 bine ulaştığında kritik zamana girmiş olacağız. Yoğun bakımlarda tıkanmalar olacak. Şimdiden klinikler tekrar Covid kliniğine dönüştürülüyor. Aşılama da hızlı gitmiyor. Toplumun yüzde 7-8'nin aşılanmasıyla olacak bir şey değil. Tekrar Ekim ayına dönebilir" demişti.TTB daha önce "uzun süreli tam kapanma" çağrısı yapmıştı.

Son 24 saatte 276 can kaybı, 54 bin 740 yeni vaka.

Rekor Üstüne Rekor: 24 Saatte 54 Bin 740 Vaka, 276 Can Kaybı Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre Türkiye'de son 24 saat içerisinde koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 276 kişi hayatını kaybetti.Aynı sürede koronavirüs testleri pozitif çıkanların sayısı ise 54 bin 740 oldu.Böylece Türkiye'de şimdiye kadar görülen en yüksek günlük yeni vaka ve can kaybı sayısı açıklanmış oldu. Bu Kez de Lebalep Market Açılışı! Koronavirüse Rağmen 'İndirim' İzdihamı - Saatlerce Fizik Tedavi, 19 Ameliyat: 7 Aylık Tedavi Sonrası Hastaya Kesilen Müthiş Fatura - Flaş İddia: Twitter, Clubhouse'u Satın Alma Görüşmeleri Yaptı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER