TBMM Başkanı, Mafyadan 10 Bin Dolar Maaş Alan Siyasetçiyi Açıkladı: 'Bilmiyorum'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasına ilişkin konuştu.

TBMM Başkanı, Mafyadan 10 Bin Dolar Maaş Alan Siyasetçiyi Açıkladı: 'Bilmiyorum'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasına ilişkin konuştu. "Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil" diyen Şentop, Soylu'nun henüz bir isim söylemediğini belirtti.

s-8fe596782df5e715654af125528719a2397c4e
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop şunları söyledi:"Dünkü görüşmeyle ilgili olarak şunu ifade etmek isterim. Malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Bunun üzerine ben 27 Mayıs'ta İçişleri Bakanımıza bir mektup yazdım. Milletvekillerimizin zan altında kaldığını söyledim. Hukuki sürecin yürütülmesi için belgelerin adli mercilere veya makamımıza verilmesini istedim. Dün kendisi geldi yazılı olarak verdi. Mektupta paylaşılan bir isim yok. Söz konusu kişi bir milletvekili değil. Tüm husus ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvuruldu. Konunun bundan sonraki aşaması adli kapsamda olacaktır. Bir isim vermedi.

"Kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil"

Sayın Bakanımız mektubumuza cevaben gelip beni ziyaret etti, yazılı cevabını getirdi. Kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değildir. Diğer husus ise tüm hususlar ve davayla ilgili olarak adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar, soruşturmalar kapsamında olacaktır. Net bir isim yok. Tüm hususlar ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmiştir.Malum ben Meclis Başkanıyım. TBMM'nin kurum olarak ve burada görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımızın hukukunu korumayı görev yapmayı addediyorum. Ama Türkiye'de siyaset yapan herkesle ilgili olarak böyle bir şey yapmam mümkün değil takdir edersiniz. Adli makamlara intikal ettirildiğine göre bekleyeceğiz, göreceğiz. Sayın Bakan ikinci televizyon programında bunun bir milletvekili olmadığını, siyasetçi olduğunu ifade ettim dedi."

Ne olmuştu?

s-491894ab00b71dc19d608693a8ace677bb1bcd
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in açıklamalarının ardından katıldığı HaberTürk canlı yayınında, "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var" açıklaması yapmıştı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bunun üzerine "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim, muhatabıdır" yanıtını verdi ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için" bir mektup yazdığını açıkladı.Mektupta, "Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini" istedi. Soylu da mektuba yanıt olarak Şentop'u ziyaret etti ve bir mektup iletti.

Ayrıca bakınız

'10 Bin Dolar Alan Siyasetçi Kim?' Diye Sormuştu: Soylu, TBMM Başkanı Şentop'u Ziyaret Etti - Cumhuriyet ve Bianet
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER