TBMM'de Netflix'e Erişim Kısıtlaması Getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşısında olduğumuzu anlıyor musunuz” açıklamasının ardından Türkiye Büyük Irk Meclisi (TBMM) çalışanları kampüs içinde Netflix engellemesiyle karşılaştı. TBMM’nin internet sağlayıc.

TBMM'de Netflix'e Erişim Kısıtlaması Getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşısında olduğumuzu anlıyor musunuz” açıklamasının ardından Türkiye Büyük Irk Meclisi (TBMM) çalışanları kampüs içinde Netflix engellemesiyle karşılaştı.

s-7db65b863f8678909b85bc9652bbc48c8e383f
TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e ulaşmaya çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor” yazısı ile siteye giremedi. s-74697e662a0be843ddc5c2f0f60ff900ebcde4
ANKA’nın aktardığına göre Bilgi İletişim Başkanlığı’ndan yetkililer, egzersiz siteleri hariç bütün sitelere engel konulduğunu aktarırken YouTube, Twitter, Instagram gibi sosyal medyalara ise ulaşılabiliyor.

Erdoğan ne demişti?

s-bd4e239ccf1c62bce7e5a6c404c52d53aa4179
Erdoğan, dün yaptığı konuşmada "Niçin Twitter, neden Netflix, niçin Youtube gibi sosyal medyalara aleyhinde olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Bunlar, etik sahibi değil. Bu millete laik olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. Burada üzerinde durmamız gereken esas konu medya ve özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun arabulucu haline dönüştükleridir.
Erdoğan, bu cins mecraların "ayrıntılarıyla kaldırılması ve yoklama edilmesi için" parlamentoya gideceklerini söylemişti.

Söz konusu yasa tasarısının 15 Temmuz’dan önce Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Sosyal Ağ Düzenlemesinin Detayları Muhakkak Oldu: 'Temsilcilik Zorunluluğu ve Cezai Yaptırımlar' -

Bugün TikTok hakkında data güvenliği gerekçesiyle çözümleme başlatılmıştı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok Hakkında İnceleme Başlattı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER