TCDD ile 40 Milyon Euroluk Sözleşme İmzalayan Şirketin Sahibi Kuruma Genel Müdür Olarak Atandı

Yöneticisi olduğu şirket aracılığıyla TCDD ile 40 milyon euroluk anlaşma imzalayan Abdülkerim Murat Atik, kuruma Genel Müdür olarak atandı. Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Mü.

TCDD ile 40 Milyon Euroluk Sözleşme İmzalayan Şirketin Sahibi Kuruma Genel Müdür Olarak Atandı

Yöneticisi olduğu şirket aracılığıyla TCDD ile 40 milyon euroluk anlaşma imzalayan Abdülkerim Murat Atik, kuruma Genel Müdür olarak atandı.

s-1531428749979ea624bfdbb068e6fe1f93f9e4
Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’ne Ali İhsan Uygun’un yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik atandı.

TCDD ile 40 milyon euroluk anlaşma yapmıştı

s-c1a5b6f609e6ebe4c565635adc90e7380ffbe1
TCDD yeni Genel Müdürü Atik’in yöneticisi olduğu şirketin, Kapadokya’da yataklı lüks tren turu düzenleyeceği belirtildi. 28 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı’ndan demiryolları için Türkiye’nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan Sun Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Atik’in, TCDD’nin özelleştirme çalışmalarını hızlandırması için kuruma atandığı öne sürüldü.

Gelir garantisi gündeme gelebilir

s-b5ef0abdaac3b5056a8f4ce4d8aa86d561c77d
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın iktidarın Türkiye’nin stratejik önemdeki kurum ve kuruluşlarını şirket mantığıyla yönetmeyi sürdürdüğünü belirtti. BirGün’e konuşan CHP’li Akın, TCDD’nin tepe yönetimine yapılan atamanın iktidarın bu mantığını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyleyerek şunları kaydetti:
“Üstelik TCDD’nin başına getirilen şahsın daha önce alenen tren işletmeciliği alanında doğrudan TCDD ile iş yapmış olması adeta kuzunun kurda emanet edilmesi anlamına gelecektir. TCDD’nin kamu yararı yerine şirket mantığıyla yönetilmesi önümüzdeki günlerde demiryollarındaki hatlarda da kamuda adeta kara deliğe dönüşen yolcu ve gelir garantisi modellerini gündeme getirebilir. Ayrıca söz konusu atamanın tarihi ile Ankara-Sivas YHT hattının ertelenen açılış tarihi olan 4 Eylül’e denk gelmesi de dikkat çekmektedir.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER