Tehlikeyi istatistikler işaret etti: ABD'de elektrik krizi!

ABD’de elektrik faturasını geciktiren hanelerin sayısı 20 milyona ulaştı.

Tehlikeyi istatistikler işaret etti: ABD'de elektrik krizi!


ABD’de elektrik faturasını geciktiren hanelerin sayısı 20 milyona ulaştı. Bu toplamın 6’da 1’ine karşılık geliyor. ABD Ulusal Enerji Yardım Direktörleri Derneği'ne (Neada) göre, ülkede en kötü kriz yaşanıyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre; ABD hanelerinin geç enerji faturalarında yaklaşık 16 milyar dolar borcu var, bu da salgın öncesi toplamı ikiye katlıyor. Ortalama borçlu olunan bakiye 2019'dan bu yana yüzde 97 artarak 792 dolara yükseldi.

Ülkede tüketicilerin elektrik için ödediği ortalama fiyat, Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak, 2006'dan bu yana verilerdeki en büyük 12 aylık artış oldu.

ABD genelinde elektrik kesintilerini izleyen kıdemli avukat Jean Su, “Tsunami niteliğinde bir kapatma dalgası bekliyorum” diye konuştu.

Birleşik Krallık'ta da, enerji faturaları için devlet desteği Ekim ayından itibaren iki katına çıkarak her hane için 482 dolara ulaştı, ancak fiyatlar o kadar hızlı yükseliyor ki destek yeterli olmayabilir. İngiltere’de 100.000'den fazla kişi, Don't Pay UK kampanya grubundan Ekim ayından itibaren otomatik ödemeli enerji ödemelerini iptal etme taahhüdünü imzaladı.

Avrupa'da elektrik fiyatları arttı

 

Yunanistan Eylül'de elektrik fiyatı artışının % 94'ünü karşılayacak

 

Elektrik dağıtım şirketleri 14,7 milyar lira yatırım yaptı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER