Telefon Bağımlıları İçin 'Üçüncü Göz' Tasarlandı: Tele Saphiens

Güney Koreli endüstriyel tasarımcı Paeng Min-wook, yolda yürürken gözünü ekrandan alamayan telefon bağımlıları için 'üçüncü göz' tasarladı. Paeng Min-wook, günümüzde gittikçe artan telefon bağımlılığına dikkat çekmek için 'üçüncü göz' tasarladı. Min-wook, sok.

Telefon Bağımlıları İçin 'Üçüncü Göz' Tasarlandı: Tele Saphiens

Güney Koreli endüstriyel tasarımcı Paeng Min-wook, yolda yürürken gözünü ekrandan alamayan telefon bağımlıları için 'üçüncü göz' tasarladı.

s-73f921887aec302163d4aedaab2b632be2b757
Paeng Min-wook, günümüzde gittikçe artan telefon bağımlılığına dikkat çekmek için 'üçüncü göz' tasarladı. Min-wook, sokakta yürürken gözlerini telefon ekranından ayırmayanların önlerini görmesini sağlayan 'üçüncü göz' tasarımına, dünyada mevcut kalan tek insan türü olan Homo sapiens'e atıfla 'Tele saphiens' ismini verdiğini söyledi. Tasarımıyla ilgili Reuters'a konuşan Min-wook, "Bugünlerde çok fazla genç telefonuna bakarak yürüdüğü için kaza geçiriyor. Bu tasarım, onların yararına olacak" dedi.

Min-wook'un tasarladığı üçüncü göz, cep telefonuna bağlanıyor ve üzerindeki sensörler sayesinde yürüyen kişi bir objeyle karşılaştığında ses çıkarıyor.

Tasarımı için akıllı telefon uygulaması geliştirmeyi de planladığını belirten Min-wook, ürünü ticari amaçla kullanmayı düşünmediğini söyledi.Reuters, Sputnik Türkiye
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER