Televizyon Şovunda Korkunç Kaza! Ünlü Sunucudan BBC'ye Rekor Tazminat Davası

İngiltere'de BBC One'da Bang Goes Theory adlı şovun sunucusu Jem Stansfield, program sırasında gerçekleşen bir deneye katıldı.

Televizyon Şovunda Korkunç Kaza! Ünlü Sunucudan BBC'ye Rekor Tazminat Davası

İngiltere'de BBC One'da Bang Goes Theory adlı şovun sunucusu Jem Stansfield, program sırasında gerçekleşen bir deneye katıldı. Şovun gereği bir el arabasına bağlanıp geriye doğru fırlatılan sunucu, beyin hasarı ve psikolojik sorunlar yaşadığı gerekçesiyle kanala 3.7 milyon sterlinlik dava açtı

s-08fd2f92fe6423e373cce444685660f6c8d9bc
Haber Global'de yer alan habere göre, BBC One'da 2014 yılında yayınlanan 'Bang Goes The Theory' adlı programı sunan 46 yaşındaki sunucu Jem Stansfield, 2014 yılında yayınlanan 'Bang Goes The Theory' adlı programı sunarken, şov gereği çarpışma testi için motorlu araçların can güvenliği testlerinde aşırı hız, ani fren vb. sebepli çarpışmalara maruz bırakılan insan ve canlı maketlerinden biri olarak gönüllü oldu. Bu deneylerde çoğunlukla insanların motorlu araç kazalarındaki çarpışmalarda yaşayacakları yaralanmalarla ilgili veri toplamak ve bu veriler doğrultusunda önlemler almak amaçlanıyor. Bunun içinse özel olarak üretilmiş insana benzeyen mankenler kullanılıyor.

Stansfield'in deneyde özel olarak tasarlanmış bir rayın üzerinde hareket eden araca oturtulup, kask takıldıktan sonra şiddetle özel tasarlanmış bir elektrik direğine çarptığı, çarpmanın etkisiyle ileri geri gidip geldiği görülüyor.

Stansfield'in deneyde özel olarak tasarlanmış bir rayın üzerinde hareket eden araca oturtulup, kask takıldıktan sonra şiddetle özel tasarlanmış bir elektrik direğine çarptığı, çarpmanın etkisiyle ileri geri gidip geldiği görülüyor.Stansfield'in deneyde özel olarak tasarlanmış bir rayın üzerinde hareket eden araca oturtulup, kask takıldıktan sonra şiddetle özel tasarlanmış bir elektrik direğine çarptığı, çarpmanın etkisiyle ileri geri gidip geldiği görülüyor. Jem Stansfield çarpışmanın etkisiyle omurga, beyin hasarı ve psikolojik sorunlar yaşayıp iyileşemediğini iddia ederek BBC'ye 3.7 milyon sterlinlik tazminat davası açtı.

Londra Yüksek Mahkemesi, sunucunun iyileşme şansının oldukça düşük olduğunu savundu.

s-2e51304a0e3585aef5a5ba28aad7d52d02b23e
Jem Stansfield'in avukatları sunucunun mesleki kariyerinin de bu olaydan sonra kötüye gittiğini iddia ederken kanal bu delilleri yeterli görmeyip, etkisi ve derecesine itiraz ederek kendisine talebinin üçte ikisini ödemeyi teklif etti.Jem Stansfield, Bristol Üniversitesi'nde havacılık, hava uçuşu yapabilen makinelerin incelenmesi, tasarımı ve üretimi ile atmosfer içinde uçak ve roket çalıştırma teknikleriyle ilgili bilim olan Aeronatik eğitimi almıştı. Geçmişte kanalın bir başka sunucusu Samira Ahmed de BBC'ye daha önce eşit ücret davası açmış, kendisiyle aynı işi yapan Jeremy Vine'dan 700 bin sterlin daha az kazandığını savunarak kanalla anlaşma yoluna gitmişti. AP’den Brexit Sonrası Ticaret Anlaşmasına Onay - Fatih Altaylı: 'Dezenfektanı Stok Yaptım, İçinde Alkol Var, Yasaklarlar Diye Korktum' - Milyonlarca Yıl Önce Elazığ Beachleri: Kayalık Alanda Deniz Canlılarının Fosilleri Bulundu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER