Tepkiler Üzerine RTÜK Başkanı'ndan Yeni Yorumlama: 'Sevda Noyan'la İlgili Gereği Yapılacaktır'

Ülke TV'de 'ölüm listesi' yaptığını söyleyen Sevda Noyan'la ilgili, "Fazla büyütülecek bir konu değil" ve "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz" diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yeni bir yorumlama yaptı.

Tepkiler Üzerine RTÜK Başkanı'ndan Yeni Yorumlama: 'Sevda Noyan'la İlgili Gereği Yapılacaktır'

Ülke TV'de 'ölüm listesi' yaptığını söyleyen Sevda Noyan'la ilgili, "Fazla büyütülecek bir konu değil" ve "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz" diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yeni bir yorumlama yaptı. Şahin, "Sevda Noyan'ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve baskı özendirme, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlk kurul toplantısında gereği yapılacaktır" dedi.

s-cccfc75c6580030a55907e4ed72e94df146c18
Ebubekir Şahin, başkanı olduğu Radyo Televizyon Üstteki Kurulu'nun (RTÜK) son toplantısına katılmayınca “Sevda Noyan'ın ölüm listesi” görüşülememişti.

Yaşananları RTÜK Üyesi İlhan Taşçı 4 gün önce Twitter'dan duyurmuştu.

s-977ef1e04693870c6f100566ce3d57a4b91ef6
Başkan Şahin sonra da Ülke TV ve Sevda Noyan için “Darbeyi övenlerin aleyhinde söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Fazla büyütülecek bir konu yok” demişti.

Teferruat için

RTÜK Başkanı'ndan Sevda Noyan Açıklaması: 'Darbeye Karşısında Çıkanları Cezalandıracak Pozisyonda Değiliz' -

Şahin, Twitter'dan yaptığı yeni açıklamada şunları söyledi

s-ef23c3793932435fd97888f155ac16b6e3ba37
Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri halk vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez. Halk vicdanı hepimizin vicdanıdır.FETÖ ile çaba keza bireysel olarak keza de kurumsal olarak önceliğimizdir. FETÖ’ye aleyhinde mücadelemize zarar verecek hiçbir tutuma göz yummamız muhtemel değildir. Natürel ancak 15 Temmuz’da yaşananları baştan aklından geçirenler olursa keza devletimiz ayrıca de milletimiz meşru şartlarda cevabını en dinç şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddütü olmamalıdır.

"Asla kabul edilemez"

Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından katiyen kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti özendirme, imtiyaz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üstteki Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayımlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır.

"Üzülerek ve ibretle görüyorum"

Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK benzeri bunları mazur görüyormuş gibi önyargıyla propaganda yapanlara aleyhinde “Kimsenin büyütmesine gerek yok gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim” mealinde konuşsam da halen bu süreci öbür noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzülerek ve ibretle görüyorum.Açıkçası art niyetli propagandaları yürütenler konuları konuşmayı değil kurumları ve kişileri gaye almayı amaçlamaktadır. Anayasal bir kurum olan RTÜK, kendisine kanunlarla verilmiş görevler ve yetkiler çerçevesinde karar veren ve karar süreçleri dinç işleyen bağımsız bir idari otoritedir. Hangi görüşten olursa olsun duyarlı sahibi arkadaş canlısı vatandaşlarımız bu gerçeği bilmektedir.

"Gereği yapılacaktır"

Biz aziz milletimizden yana, tarafsız olarak değerlerimiz ve yükümlülük bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce öyle fazla örnekte  olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun bir şekilde birincil kurul toplantısında gereği yapılacaktır.

Kavga, Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız bedensel manevi olarak. Bizim sitede halen 3-5 birey var, benim listem hazır" sözleriyle başlamıştı.

Televizyon Ekranlarında Vefat Tehdidi: 'Listem Hazırlanmış, Darbeye Kalkan Olursa Bizim Aile 50 Kişiyi Götürür' -

Noyan'a tepki gösteren isimlerden biri de Bülent Arınç olmuştu. Arınç "Bunlar yüzünden halk başörtüsünden dehşet edecek" demişti.

Bülent Arınç'tan Sevda Noyan'a: 'Bunlar Yüzünden Insanlar Başörtüsünden Nefret Edecek' -

Noyan'ın Güler Yüzlü ile ilgili eski tweetleri de fazla konuşulmuştu

Sevda Noyan'ın Fethullah Gülen'i Övdüğü Tweetler Çıktı: 'Hocaefendi Ayrıca Bugünümüz Ayrıca Yarınımız'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER