Tepkilerin Ardından Kaldırıldı: 500 Yıllık Mihrimah Sultan Külliyesi'nin Bacalarına Klima Monte Etmişler

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan adına Mimar Sinan tarafından 1548 yılında inşa edilen Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nin külliyesinin bacalarına monte edilen klimalar büyük tepki topladı.

Tepkilerin Ardından Kaldırıldı: 500 Yıllık Mihrimah Sultan Külliyesi'nin Bacalarına Klima Monte Etmişler

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan adına Mimar Sinan tarafından 1548 yılında inşa edilen Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nin külliyesinin bacalarına monte edilen klimalar büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla klimaların kaldırıldığını açıkladı. 

s-5b8a1fe21ebb5e9f5ddc50936a3fb7fe5c071b
Günümüzde Mihrimah Sultan Tıp Merkezi olarak hizmet veren tarihi külliyenin bacalarına takılan klimaların fotoğraflarını sosyal medyada çok sayıda kullanıcı paylaştı. Klima ünitelerinin kaldırılması konusunda vatandaşlar çağrıda bulundu.

"Klimalar tarihi yapıya uygun değil"

s-be8f51caa059f446c67f1ed724c8d238d187d6
Yıllardır Üsküdar'da yaşadığını belirten Ahmet Yaşar Ürper, "Hoş bir şey değil. Klimalar tarihi yapıya uygun değil. Eski sistem neyse öyle olmalı. Çünkü bu cami bize Kanuni Sultan Süleyman'dan kalan ve Mimar Sinan gibi üstadımızın ata yadigarıdır. Dokuyu bozmuş. Daha başka bir teknolojiden faydalanarak soğutma yapılabilir" diye konuştu.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: 'O klima oradan kaldırılacak'

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek: "Tarihi yapıdaki müdahale bertaraf edilmiştir"

Ayrıca bakınız

Mimar Sinan’ın Ölümsüz Aşkının Asırlara Meydan Okuyan Eşsiz Simgesi: Mihrimah Sultan Camii
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER