Termos Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Termos Alırken Nelere Dikkat Etmelisin?

Termos alışverişine çıkacak kişilerin gözleri, hemen Stanley marka termosları arar çünkü onlar bilir ki; Stanley bu işte oldukça başarılı ürünler çıkarmaktadır. Dağ gezilerinde, sahil yürüyüşlerinde, okula ya da ofise giderken yanında bir termos bardak taşımak istediğinde sen de Stanley termoslarından birini alarak uzun yıllar boyunca aynı kalitede termos kullanabilirsin.

Yaklaşık 100 seneyi aşan bir geçmişi olan Stanley, sıcak su taşıma kapasitesi en güçlü ürünlerin sahibi olarak tanınıyor. Doğa severlerin, çay ve kahve tiryakilerinin yanından bir an olsun ayırmak istemediği termos modelleri sayesinde en güzel anlar keyifli şekilde yaşanıyor. Çay ve kahve sohbetlerinin kesintisiz devam etmesi için senin de bir tane Stanley termos bardak ya da matara almanın zamanı geldi de geçiyor!

Takvimler 1913 yılını gösterirken William Stanley Jr tarafından üretilen bu çok meşhur ve kaliteli termos seçenekleri, günümüz teknolojisi sayesinde daha da kaliteli ve kullanışlı şekilde piyasaya sunulmaya başlandı. Paslanmaz çelikten üretilen Stanley ürünleri, açık havada ya da çok uzun yolcuklarda sana eşlik etmesi için artık aradığın pek çok noktada satışa sunuluyor.

FDA tarafından test edilen ve güvenilirliği onaylanan, BPA içermediği için rahatlıkla sıcak içeceklerini taşıyabileceğin termos matara, termos bardak ve diğer modelleri, Türkiye’de distribütör olan noktalardan temin edebileceğini unutma. Herkesin elinde olan ve artık alma sırası sana gelen Stanley termos modellerinden bir tane de zevkine göre olanı sen seçmelisin.

Termos seçerken nelere dikkat etmen gerektiğini biliyor musun? Henüz bu konuda hiçbir bilgi edinemediysen sana diyeceklerimiz olacak. Stanley, gelmiş geçmiş en iyi termos markaları listesinde yıllardır adını en üst sıralara yazdırıyor!

Neden Stanley Termos Tercih Etmelisin?

Bu soruyu milyonlarca kez sormuş, soruşturmuş olabilirsin. Pek çok termos markası arasında neden Stanley’i tercih etmeliyim diye düşünebilirsin. 1913 yılından günümüze kadar adını hiçbir şekilde unutturmayan; aksine günden güne daha da popüler olan Stanley termoslarını tercih etmek için birçok geçerli nedenin var. Bunlar neler mi?

  • Sıcak ya da soğuk içeceklerini en iyi şekilde korumak için iyi bir termos almalısın. Sana bu konuda Stanley yardım edecek. Çünkü sıcak ve soğuk içeceklerini ortalama 48 saate kadar aynı ısıda koruma özelliğine sahipler.
  • Sıvıyı sızdırmayan yapısı vardır. Termosun ya da termos bardağın kapağı kapalı şekilde hangi şekle girerse girsin içindeki sıvı dışarı sızmıyor.
  • İçeceklerini kaliteli çelik içinde saklamak istiyorsan elbette Stanley’i tercih etmelisin. Çünkü paslanmaz çelikten üretilen termoslar, içeceklerine zarar vermeden muhafaza etmene yardım ediyor.
  • Oldu ki termosun darbe aldı; çatlama imkanı yok ancak Stanley sana ömür boyu garanti veriyor. Olası bir hasarda ya da teknik sorunda Stanley ile iletişime geçip ürünün yenilenmesine / onarılmasına çözüm bulabilirsin.

Termos Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisin?

Kaliteli ve kullanışlı bir termos almak istersen her zaman eçanta sana bu konuda yardım etmek için bir tık kadar uzağında. Dilersen web sitemizden detaylı şekilde ürünleri inceleyebilirsin. Fiyatlandırma, ürün özellikleri içine sindiğinde birkaç işlemde orijinal ürünü kapına kadar getirebiliriz.

Ödeme kolaylığı ise tamamen senin tercihine göre belirleniyor. Kredi kartı ya da kapıda ödeme hangisi sana uygunsa, en iyi termosları dilediğin ödeme şekliyle alabilirsin. Peki, termos alırken hangi kriterlere uyum sağlayan modelleri almalısın? Şimdi bu konuya değinelim.

  • Paslanmaz çelikten üretilmesi önemli bir detaydır. Uzun ömürlü kullanım için paslanmaz çelikten termoslara göz atabilirsin. Karşına çıkan modeller vakumlu ve kilitli termoslar olacaktır.
  • İç hacmi de oldukça ciddi bir konu. Eğer çok fazla su taşımak istersen 0.75 ml ya da 1 litre kapasitesi olan termosları tercih edebilirsin. Daha fazla su taşımak için 1.9 litre modelleri de görebilirsin.
  • Senin için termos kategorimizde her ihtiyacı karşılayan renk renk, desen desen termoslar yer alıyor. Aklının karışmaması için en iyi modelleri termos kategorisinde görebilirsin. Üstelik piyasa ortalamasında alışveriş yapabilirsin.
  • En uzun süre ısıyı koruyan termoslar, seni her koşulda rahat ettirecektir. Yolun uzadı, sohbeti kesmek istemiyorsun, ya da beklemen gereken ortamlarda daha fazla kalman gerekti hemen termosundaki suyu kullanarak sıcak içecek hazırlayabilirsin. Bu nedenle en yüksek ısı koruma özelliği olan termoslara göz atabilirsin.

Stanley Termos Modelleri ve Çeşitleri

Termos modellerinde öne çıkan markalardan biri olan Stanley, özel seri termos seçenekleriyle de popüler. Klasik seri, Master seri, Ceramivac seri, Go, Macera, Dağ serisi gibi birbirinden farklı tasarımları olan termos modellerinden dilediğini seçip sen de bu ayrıcalığa sahip olabilirsin.

Ayrıca Stanley ürünlerinin outdoor modelleri de mevcut. Büyük ve kapaklı olan ısıyı koruyan bu kullanışlı dolaplar, sana büyük bir termos konforu yaşatacak. Yemeklerini de aynı sıcaklıkta korumak istersen yemek termoslarına da göz atmayı unutma.

Termos Fiyat Bilgileri

Piyasada birçok markada termos olduğunu birkaç dakika önce ifade etmiştik. Her termosun kendine has özellikleri olduğu gibi özel etiketleri de mevcut. Rakamları belirleyen faktörler ise kullanılan malzemenin kalitesi ve çeliğin türü oluyor. Termos fiyatları, her geçen gün değişebiliyor. Özellikle de ithal ürünlerde gözle görülür ciddi rakam değişiklikleri yaşanıyor.

Çok iyi bir termos almak istersen ortalama 200 TL’yi cüzdandan çıkarman gerekiyor. İç hacmi ve diğer özellikleri de dikkate aldığında etiketler 200 TL’nin üzerine çıkabiliyor.

Kullanışlı ve en uygun termoslara sahip olmak istersen eçantanın sana özel fırsatlarla getirdiği ekonomik termoslara bakabilirsin. Özellikle de Mikro markalı renk renk termoslar bisikletinde, çantanda ve çalışma masanda sana enerji verecek. Mikro termoslar 64 TL’den satılmakta.

İyi ve kullanışlı bir Stanley termos almak istediğinde ortalama 300 TL harcama yapabilirsin. Termos bardak ve matara fiyatları birbirinden farklı olacağı için detaylı incelemen önerilir.

Yine çok iyi termos markalarından biri olan Aladdin, paslanmaz  ve kilitli kapaklı termoslarını ortalama 200 TL’den satışa sunuyor. Çeşitler için eçantanın termos modellerini incelemeyi unutmamalısın.

Termos Temizliği & Uzun Kullanım İpuçları

Stanley, Mikro, Alaadin ya da diğer markalara ait termoslarını uzun ömürlü kullanmak istersen temizliğine önem vermelisin. Isıyı koruma gücünü kaybetmemesi için düzenli olarak temizlenmeleri gerektiğini unutmamalısın. Eğer sık sık aynı termosu kullanıyorsan ve içinde çay / kahve taşıyorsan bir süre sonra içinde koku oluşacaktır. Koku ve kalıntılar, termosun kalitesini düşürebilir. Termos temizliği hakkında bilmen gereken bazı püf noktalar olacak:

  • Termoslarını günlük kullanım bitince ılık suyla çalkalayıp şişe fırçasıyla temizleyebilirsin.
  • Termoslarını bulaşık makinesine atman önerilmez. Sadece ürün bilgisinde makinede yıkamaya uygundur yazan termos bardaklarını makineye atabilirsin.
  • Termoslarında oluşan kokuyu gidermek için sirke, karbonat kullanabilirsin.
  • Yüksek asitli deterjanları kullanman sağlığın için önerilmez.
  • Çamur, toz, leke gibi durumları temizlemek için ılık nemli bez kullanabilirsin.
  • Termosların dışına zarar vermemek için bulaşık teli ya da sert kıllı fırçalar kullanmamalısın.
  • Termos kullananlar en çok kahve lekesinden şikayetçidirler. Kahve lekesini gidermek için termos içinde karbonat ekleyip sıcak suyla çalkalayabilirsin. Bu yöntem sayesinde kahveden kalan lekeler kısa sürede kalkacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER