THY Afganistan Uçuşlarını İptal Etti; Tahliye Seferiyle 324 Yolcu Bugün İstanbul'a Getirilecek

Radikal İslamcı Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Türk Hava Yolları (THY), Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. Öte yandan ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için bir THY uçağı gönderildi.

THY Afganistan Uçuşlarını İptal Etti; Tahliye Seferiyle 324 Yolcu Bugün İstanbul'a Getirilecek

Radikal İslamcı Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Türk Hava Yolları (THY), Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. 

Öte yandan ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için bir THY uçağı gönderildi. 324 yolcunun bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

s-b2c40b4eed8b8aba706c50c02bfc2f7b671942
DHA'nın bildirdiğine göre Kabil'de bulunan vatandaşlar ülkeden kaçmak için havalimanlarına akın etti. Bunun üzerine ülkeye gerçekleştirilen tüm uluslararası seferler iptal edildi. Ülkede bulunan Türk vatandaşları ve Türkiye'de ikamet eden eden yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi için gece saatlerinde THY ait bir uçak ülkeye gönderildi .TC-JJM kuyruk tescilli THY'ye ait yolcu uçağı TSİ saat 07.00'da Kabil Havalimanı'na iniş yaptı. 324 yolcunun tahliyesini gerçekleştiren uçağın 14.35'de İstanbul'da olması bekleniyor

14 gün karantina

Kabil'de bulunan Türk vatandaşları ve ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşları koronavirüs önlemleri kapsamında 14 gün ev karantinasına alınacak. Diğer yolcular iste İstanbul'da belirlenen 11 otelde karantinada tutulacak. Taliban da Şaşkın: 'Bu Kadar Çabuk Beklemiyorduk' - Afganistan'da Yıllardır Devam Eden ve Bir Türlü Bitmek Bilmeyen Kaosun Arkadasındaki Taliban Kimdir? - Taliban, Kabil'de Sokağa Çıkma Yasağı İlan Etti... - Afganistan'dan Kaçmak İsteyenlerin Akın Ettiği Kabil Havaalanı'nda Kaos Görüntüleri
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER