TikTok'ta 'Sonun Özgecan Gibi Olacak' Demişti: Şüpheli Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Sosyal medyada açtığı canlı yayın sırasında Hacer K.’yi ölümle tehdit ederek, “Sonun Özgecen Aslan gibi olacak” deyip kılıç gösteren Samır Balakıshıyev hakkında, “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TikTok'ta 'Sonun Özgecan Gibi Olacak' Demişti: Şüpheli Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Sosyal medyada açtığı canlı yayın sırasında Hacer K.’yi ölümle tehdit ederek, “Sonun Özgecen Aslan gibi olacak” deyip kılıç gösteren Samır Balakıshıyev hakkında, “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Balakıshıyev’in ifadesinde Hacer K.’nin kendisine hakaret ettiği için o sözleri söylediğini belirterek, birbirlerinden karşılıklı özür dilediklerini anlattı.

s-d20f9fa872616dc2997da18396b613b67c7102
Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Azerbaycan uyruklu 21 yaşındaki Samır Balakıshıyev sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Hacer isimli bir kadını tehdit etmeye başlamış ve, “Bu bayrak bana kaim olsun, onu bulup Allah'ın üzerine yemin ederim, Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederim ailesinin önünde onu yakacağım. Polise kadar gidin kafasını kesmezsem adam değilim” ifadelerini kullanmıştı. Elindeki kılıcı gösteren Balakıshıyev, Hacer isimli kişiye sonunun 2015 yılında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan gibi olacağını söylemişti. Tepki çeken görüntülerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Samır Balakıshıyev hakkında soruşturma başlattı. Fatih’te gözaltına alınan Balakıshıyev, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Kurgusal yayın yapacaktık' savunmasında bulundu...

'Sonun Özgecan Gibi Olacak' Demişti: TikTok'ta Bir Kadına Tehditler Savuran Şahıs Gözaltında! Samır Balakıshıyev hakkında yürütülen soruşturma önceki günlerde tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Balakıshıyev’in ifadesine de yer verildi. Balakıshıyev ifadesinde olay günü ismini bilmediği bir erkek kullanıcı ile kurgusal bir yayın yapmak için anlaştıklarını söyledi. Yayın sırasında Hacer isimli kişinin hakaret içerikli yorum yaptığını söyleyen Balakıshıyev, bu yüzden suçlamaya konu sözleri söylediğini belirtti. Videoda gösterdiği kılıcı ise daha önce tarihi dizilerde figüranlık yaptığı için satın aldığını söyleyen Balakıshıyev, Hacer isimli kişiyle de birbirlerinden özür dilediklerini söyledi. Hazırlanan iddianamede sanık Balakıshıyev hakkında, “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Ayrıca Hacer isimli kullanıcının İzmir’de yaşayan 21 yaşındaki Hacer K. olduğu tespit edildi. Hacer K. iddianamede mağdur sıfatıyla yer aldı. AKP'nin İstanbul İl Başkanı Adayı Belli Oldu - Kadir Şeker'in Öldürdüğü Özgür Duran’ın Annesi, Dırla Ailesinin Saldırısına Uğradı! - Yine Erkek Şiddeti: Boşanma Davası Açan Eşini 'Dambıl' ile Öldürdü...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER